Fashion

Supernatural deel 5: 'Backstage bij Supernatural'





Het is aardig druk bij Supernatural, dat beter beschreven kan worden als een grote modderpoel. Zowel de partypeople als de mensen die aan het werk zijn, banen zich met grote sprongen een weg door de plassen. Tijdens het springen vroegen we enkele artiesten wat zij vandaag droegen.

Blaxploitation: animatoren/ verzorgers van straattheater tijdens Supernatural. Ook wel bekend als: Glen Faria (25), José Klaasse (26), Sergio IJssel (26) en Marthe Villada (26)

Glen draagt een (volgens hem iets te strakke) zwarte broek van Diesel, het overhemd komt uit een tweedehands winkeltje en het merk van zijn leren jas blijkt na een uitgebreide speurtocht onvindbaar. Om over de afkomst van zijn laarzen nog maar te zwijgen…

José heeft een broek aan van Replay, ook de riem is van dit Italiaanse merk. Zijn jas is van Candyflosh, de blouse van Aquarius. Zijn boots heeft José bij een dumpstore gekocht.

Over de afkomst van Sergio’s kleding zijn we snel uitgepraat. “Alles is tweedehands, behalve mijn broek. Die is home made, door mijn schoonmoeder”.

Marthe heeft haar outfit van vandaag zelf ontworpen. Haar accessoires zijn van internationaal allure: de kettingen komen uit Marokko, de oorbellen uit Mali en de schoenen uit Chili.


DJ Phil (Philippe) Horneman van Wicked Jazz Sounds (38) uit Amsterdam

Phil draagt een speciaal voor hem bedrukt t-shirt met de slogan ‘I love Wicked Jazz Sounds’. Het is tevens het enige exemplaar, hetzelfde geldt voor zijn petje. “Heb ik gekocht op een monstersale, vervolgens werd het petje (al elf jaar in Phil’s bezit) niet op de markt gebracht”, aldus de dj. Zijn broek, inclusief bretels, kocht hij vier jaar geleden op het Waterlooplein.


DJ IIlvester, ook wel bekend als Cas Boland (26) uit Utrecht

Cas draagt een shirt van de hiphopgroep Quannum uit Amerika, volgens de dj de beste hiphoppers die er zijn. Zijn spijkerbroek is van de Hennes & Mauritz, de sneakers zijn van Nike en de pet is van Djinn’s. “Ik vindt het belangrijk dat mijn kleding lekker zit, maar natuurlijk moet het er wel leuk uitzien!”, vindt Cas.


DJ Ruby Wax, ook wel bekend als Reuben Alexander (26) uit Amsterdam en Maarten Boer (31), redactielid Coolpolitics en tevens eigenaar van kledingmerk Buutvrij.

Beide heren dragen een T-shirt van, hoe kan het ook anders, Buutvrij. Ook hun sneakers zijn van hetzelfde merk (Nike), dit geldt ook voor de gele zweetbandjes (Apenkool). Het enige dat verschilt is de afkomst van hun jeans: Maarten draagt een spijkerbroek van de H&M, die van Reuben is van G-Star. Hun statement wat betreft fashion? “Mode is dat wat rockt, maar geen rock”. En met deze woorden nemen we afscheid van de twee vrienden.
Deel dit artikel
Back to top