Fashion

Accessoirewinkel Pieces officieel geopend













Maandagmiddag 1 november stonden we om vijf uur voor de deur van Pieces, de winkel die vorige week zijn deuren opende. Eindelijk was het zover, nu konden we met eigen ogen de nieuwe aanwinst in de Amsterdamse Kalverstraat bezichtigen.

Na een glaasje champagne en een praatje met de andere toegestroomde journalisten op de eerste verdieping werden we weer naar beneden begeleid. Waren ze bij onze binnenkomst nog druk bezig om het interieur persklaar te maken, nog geen half uur later stonden we tussen de honderden accessoires ons tweede glaasje bubbels te nuttigen. Speciaal voor de gelegenheid had Pieces vier zeer ranke ballerina´s ingehuurd die de gehele avond op een verhoging hun danskunsten vertoonden in de komende voorjaarscollectie. Hoewel dit niet bevorderlijk was voor ons zelfvertrouwen deed dit wel verlangen naar het mooie lenteweer waarin we de getoonde slippers en bikini´s kunnen aanschaffen.

Maar nu de winter volop in aantocht is moeten we ons beperken tot het bekijken van de najaarscollectie, een warme muts en windvaste jas is op het ogenblik veel bruikbaarder. En dat hangt hier in overvloed. De wanden zijn opgedeeld in kleurthema´s: van appeltjesgroen tot opvallend roze en knaloranje. Van oorhangers tot tassen en bijpassende sjaals, het maakt het winkelen voor de kleurenblinden onder ons ´a piece of cake´.

Achterin de winkel is de schoenenafdeling waar een diversiteit aan eigentijdse stappers staat uitgestald: van open schoentjes met een winters tintje tot fake Uggs in knalkleuren. Niet onze favoriet, gezien onze haat-liefde verhouding met de veredelde moonboot, maar de vraag naar deze gevoerde laars is nog steeds groot.

Het interieur van de winkel is eenvoudig, maar gezien de kleine ruimte is al het mogelijke er uit gehaald: elke centimeter hebben ze benut. De combinatie van witte muren en vloeren met twee opvallende kroonluchters doet de winkel groter ogen dan deze daadwerkelijk is.

Qua prijsklasse sluit Pieces aan op Vero Moda en Only: net als Pieces vallen deze onder de Deense Bestseller Group. Voor zestig euro kun je al terecht voor een jas of een paar schoenen, een leuke armband kost hier niet meer dan tien euro.

Niet alleen Amsterdam heeft er een nieuwe accessoirewinkel bij, vorige week opende Pieces een tweede filiaal in het centrum van Amersfoort. In deze winkel vind je dezelfde kleurige en diverse collectie als in Amsterdam.

Rond een uur of zeven verlieten we de gezellige chaos die was ontstaan in het kleine winkeltje aan de Kalverstraat om ons te voegen tussen de toegestroomde nieuwsgierige mensenmassa. Met een licht hoofd van de champagne en een verlanglijstje voor de kerst verlieten wij het centrum.

Pieces
Kalverstraat 198
1012 XH Amsterdam
Deel dit artikel
Back to top