Fashion

ELLE-Martini Style Event 2004


















Ter ere van haar 15e verjaardag organiseerde modemagazine ELLE, in samenwerking met Martini, op 13 september het ELLE-Martini Style Event. De tiende en elfde verdieping van het hippe Post CS gebouw vormden het decor van een uitgebreid modespektakel.

Om 21.00 uur begon de avond met een spetterende modeshow in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation. Daarin passeerde 15 jaar Nederlandse mode de revue, met de mooiste ontwerpen van topdesigners als Bas Kosters, Frans Molenaar, wijlen Frank Govers, Oscar Süleyman, Spijkers en Spijkers, Alexander van Slobbe en Keupr/vanBentm. Na de show werd het glamourpubliek vriendelijk verzocht een hapje en een koud glas Martini te nuttigen op de tiende etage, alvorens terug te keren voor de uitreiking van de ELLE Awards.

Na vier Martini cocktails en tientallen hapjes mochten we om 22.30 uur weer terugkeren naar Elf, waar in het achterste gedeelte van de club en onder het toeziende oog van enkele honderden genodigden de ELLE Awards werden uitgereikt. De presentatie was in handen van het, niet bijster slimme, duo Tatum Dagelet en Danny Rook. Zij hadden zich duidelijk niet ingelezen in het evenement of de winnaars en met hun minimale kennis op het gebied van mode konden degenen die een gouden pump in ontvangst mochten nemen rekenen op vragen van het laagste niveau. Zo was Tatum vooral geïnteresseerd in de leeftijd van Aanstormend Talent 2004 Erik Frenken, ging de Oeuvreprijs 2004 volgens haar naar Alexander van ‘der’ Slobbe en moesten Viktor en Rolf uitleggen dat het grammaticaal gezien beter is om ‘Viktor en Rolf’ te heten, dan ‘Rolf en Viktor’.

Nog even de prijzen op een rijtje: De award voor Aanstormend Talent 2004 ging naar Erik Frenken, Bonnie Orleans Voss werd verkozen tot ELLE Styliste 2004, ELLE Fotograaf 2004 is Mario Testino (voor de gelegenheid niet aanwezig, maar hij liet via een videoboodschap weten erg blij te zijn met de Nederlandse onderscheiding). Ellis Faas kreeg de pump voor ELLE Visagiste 2004 en Dewi Driegen (op missie in New York) mag zich ELLE Model 2004 noemen.

Lingerieontwerpster Marlies Dekkers is ELLE Innovator van het jaar dankzij haar steeds vernieuwende ontwerpen. Neerlands modeduo Viktor en Rolf kregen de prijs voor ELLE Ontwerper 2004 en Alexander van Slobbe mocht een award in ontvangst nemen voor zijn gehele oeuvre. Tenslotte was het tijd voor de uitreiking van de ELLE-Martini Style Award. Daarvoor werden de lezeressen van ELLE gevraagd welke vrouw zij het meest bewonderen, om wie zij is, wat ze doet en om haar stijl. Genomineerden waren onder meer Anouk, Ayaan Hirshi Ali, Carice van Houten, Femke Halsema, Kim van Kooten, Wendy van Dijk en Maxima. Hoofdredactrice José Rozenbroek reikte de prijs uit, die uiteindelijk ging naar Wendy van Dijk.

Hoewel de hele uitreiking was opgeleukt met filmpjes over de winnaars en spannende muziek spetterde het plezier er niet echt vanaf. Geen van de winnaars had een klein bedankwoordje ingestudeerd of kon iets ter plekke bedenken, waardoor de gouden pumps aan de lopende band werden vergeven. Dan maar de vraag wat de winnaars die avond droegen. De meeste wisten vijlloos de naam van hun ontwerper of eigen creatie te noemen, maar toen dezelfde vraag werd voorgeschoteld aan Style Award winnares Wendy van Dijk, antwoordde ze met een rood gezicht: “Die vraag moet je nou niet aan mij stellen! Eehhhh, ik heb gewoon dít aan.” Er ging een zucht van verlichting door ons heen, Wendy is een gewone, leuke meid en dat is inderdaad pas stijl!

De viering van ELLE’s verjaardag beperkt zich overigens niet alleen tot het ELLE-Martini Style Event. In oktober verschijnt er een extra dik magazine onder de naam ’15 jaar Pays-b’ELLE’ vol topontwerpers en mode die je ook nog kunt winnen.
Deel dit artikel
Back to top