Fashion

Diesel-U-Music Festival 2004




















Het is een uurtje of twee als we bij het Olympisch Stadion aan komen lopen voor de eerste editie van Diesel-U-Music. Een festival dat getalenteerde artiesten de mogelijkheid biedt om door te breken. De zon schijnt nog niet volop maar daar stoort niemand zich aan. Van alle kanten komen mensen aan op slippertjes en in luchtige, zomerse outfits en iedereen lijkt zeer goed gehumeurd. Het belooft een leuke dag te worden!

Nadat we even moesten wachten in de rij voor de kaarten, lopen we naar binnen. De zon komt door en laat ons de rest van de middag niet meer in de steek. We halen consumptiebonnen en zoeken dan snel de drukte op. Nadat we een cocktail hebben gehaald, zoeken we een plekje in de zon en ploffen neer op de loungebedden tussen de twee tenten. Overal om ons heen staan leuke trendy spulletjes. Ronde stoelen, tafeltjes met verschillende motiefjes en daarop allerlei gekleurde kandelaars. De lampionnen en de geborduurde kussentjes brengen ons onmiddellijk in oosterse sferen. Overal waar we kijken zitten mensen in het gras, ‘natural high’ van de zon, de muziek en de sfeer.

Ietwat licht in ons hoofd, door een mix van zon en alcohol begeven we ons naar de tenten, waar we niet lang blijven, we staan toch liever buiten. Een paar uur en enkele drankjes later, kijken we vanaf de tribune neer op de gekleurde massa. Naast ons vindt de finale plaats en ook beneden is het feest nog altijd in volle gang. Onze voeten willen eigenlijk niet meer maar we verzetten ons er tegen en genieten van de sfeer zolang het nog kan. Wanneer het toch echt fris begint te worden en onze maagjes beginnen te brullen van de honger, verlaten we moe en voldaan het Olympisch Stadion. Diesel-U-Music, tot volgend jaar!
Deel dit artikel
Back to top