Fashion

Interview: Paige Adams-Gellar

Paige begon haar carrière als model, belandde in een dieptepunt door haar gevecht tegen anorexia, maar kwam keihard terug als jeans ontwerpster! Het voormalige Amerikaanse model is hedendaags dé expert op het gebied van een goede spijkerbroek en runt het succesvolle label Paige Premium Denim. Speciaal voor Fashionscene sprak ik met haar…

 

PaigePaige in een notendop

Paige begon haar modellencarrière op haar dertiende. Ze verhuisde naar New York en ging op haar zestiende aan de slag bij Elite Models. Hierna ging ze naar Los Angeles om te studeren aan de universiteit in Los Angeles. Haar grootste droom: televisiepresentatrice worden. Ze won echter een Miss-verkiezing en ging na haar afstuderen weer aan het werk als model. Ze werd Miss Californie en deed mee aan de Miss Amerika-verkiezing. Door de enorme druk om slank te blijven, kreeg Paige anorexia en belandde in een afkickkliniek.

Gelukkig ging het na haar herstel bergopwaarts: ze werd steeds vaker geboekt als spijkerbroekenmodel voor onder anderen Lucky, Seven, Citizens of Humanity, True Religion, Hard Tail, Joe’s, Dickie’s, Guess en Blue Cult. Ze werd zelfs uitgeroepen tot ‘hét perfecte lichaam voor jeans’. Maar Paige wist dat het beter kon en begon haar eigen label. Paige Premium Denim werd in 2004 geboren.

De model-turned-designer was eventjes in ons land. Ik sprak haar voor Fashionscene.

Hoe ben je begonnen als model?

“Ik heb in mijn jeugd vaak meegedaan aan Missverkiezingen. Mijn eerste was in Alaska en hier ontmoette ik een modellenagent. Deze regelde allemaal leuke klussen voor me, waardoor ik de fijne kneepjes van het modellenvak leerde. Ik werkte voornamelijk voor lokale boetiekjes. De jaren erna deed ik vaker mee aan modellen- en talentenjachten en ontmoette hierdoor veel bookers uit New York. Pas na mijn high school verhuisde ik op mijn zestiende naar de grote stad om mijn modellencarrière van de grond te krijgen.”

Je bent na je modellencarrière begonnen met je eigen jeanslabel. Wat was het dat je miste in een goede spijkerbroek?

“Ik werkte als model voor verschillende mannelijke ontwerpers. Ik kwam erachter dat mannen een ander beeld van het vrouwelijk lichaam hebben dan vrouwen. Ik vond namelijk dat ik zelf beter wist wat mij het beste stond: ik wilde bijvoorbeeld een jeans dragen die mijn lichaam het beste eruit kon laten zien. Sexy, vrouwelijk en met de nadruk op de vrouwelijke rondingen. Dé perfecte jeans voor mij heeft zakjes op de achterkant, die mijn billen ronder doen uitkomen, een silhouet dat mijn benen langer maakt en mijn heupen smaller. Deze had ik voorheen nooit gezien of gedragen. Het werd tijd om daar verandering in te brengen.”

Paige

Je startte je eigen label Paige Premium Denim in 2004. Het werd binnen korte tijd erg succesvol. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Met een goede financiering en een sterk team achter me is het me uiteindelijk gelukt om een succesvol label neer te zetten. Mijn goede reputatie in de mode-industrie heeft me enorm geholpen om klanten binnen te halen. Mijn jeans werden goed ingekocht, Hollywoodsterren begonnen ze te dragen en het werd een succes. Sterren als Gisele Bündchen, Cameron Diaz en Penelope Cruz lopen ermee weg.”

Wat is het grootste geheim achter jouw broeken?

It’s all about the butt! Elke vrouw vindt het belangrijk dat haar billen goed uitkomen in een spijkerbroek. Daarom maak ik jeans van de beste kwaliteit stof uit Italië, Japan en Turkije. Paige Premium Denim jeans voelt als een tweede huid, zit comfortabel en is flatteus. Zelfs mannen schrijven me dat de billen van hun vriendinnen supergoed uitkomen in mijn jeans!”

Wat is jouw favoriete broek?

 “De Verdugo jegging in de kleur saffier. Ik vind het een geweldige kleur en de broek past bij alles uit mijn kledingkast.”

Paige

Heb je zelf een favoriet jeansmerk?

“Eerlijk gezegd draag ik alleen mijn eigen label. Een ander merk dragen zie ik als vreemdgaan!”

Wat is je persoonlijke stijl?

“Klassiek chique gemixt met edgy rock ’n roll.”

Wie zijn jouw stijliconen?

“David Bowie, Kate Moss en Gwen Stefani.”

Wat vind je van de Nederlandse modescene?

“Ik vind het erg intrigerend. De ontwerpers vind ik zeer creatief en open minded. Erg verschillend van wat ik in Los Angeles gewend ben. Nederlanders zijn niet bang om risico’s te nemen.”

Wat is je grootste droom?

“Om een internationaal lifestyle merk op te zetten. En ik wil graag een eigen schoenen- handtassen- en make-uplijn beginnen. Daarnaast wil ik veel van de wereld zien en in vrede leven met mezelf.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Ik kijk erg uit naar mijn herfst-wintercollectie, omdat hier, naast jeans, ook andere kledingstukken bevat. Zo komen we voor aankomend najaar met heerlijke breisels, ribfluweel, gekleurde leggings en leren jasjes. Mijn label gaat steeds meer groeien, dus de komende tijd gaan jullie nog veel van Paige Premium Denim horen.”

Voor meer informatie over Paige en haar jeanslabel, check dan haar website. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top