Fashion

Interview Dyrberg/Kern

Henning Kern, de ene helft van sieradenmerk Dyrberg/Kern, was onlangs in onze hoofdstad om een interview te geven. Speciaal voor Fashionscene was ik aanwezig om de Deen een aantal vragen te stellen…

 

Vol enthousiasme zit Henning Kern voor me te praten over hun nieuwste voorjaars-zomercollectie 2010. De sieraden liggen mooi voor me op de tafel uitgestald en het is moeilijk om mijn grijpgrage handen in bedwang te houden.

De tafel ligt vol met blinkende juwelen en het valt me op dat er gebruik is gemaakt van verschillende soorten materialen en stijlen, iets wat kenmerkend is voor Dyrberg/Kern. “Onze filosofie is om mooie sieraden te maken voor een groot publiek. We staan voor kwaliteit, maar willen niet onbereikbaar zijn,’ legt Henning uit. “Zo mixen we verschillende dure en minder dure materialen met elkaar: plastic met jade bijvoorbeeld. Het gaat bij ons allemaal om ‘mix & match’. Onze sieraden zijn tijdloos en kunnen goed worden gecombineerd met andere exemplaren. Zoals bijvoorbeeld met een erfstuk van je oma.”

DK

DK DK

De man vervolgt dat voorjaar-zomer 2010 in het teken staat van de Riviera-collectie, bestaande uit drie verschillende thema’s: Totem (een etnische collectie vol felle kleuren), Capri (romantische lijn) en Code (rock ’n roll-achtige invloeden). Vooral de Totem-collectie trekt mijn aandacht met zijn felle kleuren. “Deze collectie bestaat uit hand geverfd leer, gekleurd jade en veel kristallen,” aldus Henning. Volgens de ontwerper draait het volgend jaar voorjaar om de ‘bangels’: verschillende armbanden die je heel gemakkelijk met elkaar kunt combineren. “Voor 2010 hebben we veel armbanden in de collectie. Je kunt deze in verschillende kleuren kopen en bij elkaar bundelen,” vervolgt Henning verder. “Zo is er de Totem collectie, waarin verschillende etnische armbanden met elkaar gemixt kunnen worden. Deze zijn er in lime- en blueberry-kleuren en erg verfrissend voor het komende voorjaar.”

DK

DK DK

Wat 2010 Dyrberg/Kern allemaal gaat brengen? “We breiden in ieder geval steeds meer uit. Ook in Nederland en België: we hebben ongeveer 100 winkels in beide landen. Morgen wordt er bijvoorbeeld een franchisewinkel geopend in Hasselt, dus het gaat hartstikke goed.”

DK DK

De collectie van Dyrberg/Kern ligt vanaf    in de winkels. (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top