Fashion

FS interview Sunny Parag

Upcoming modetalent Sunny Parag showt deze Amsterdamse Fashion Week voor het eerst zijn lijn Parag. Fashionscene heeft een scoop te pakken door de Nederlandse ontwerper als eerste te kunnen interviewen! Nederland kent de man nog niet, maar daar komt aanstaande zaterdag zeker weten verandering in...

Fashionscene voelde de designer aan de tand. Check het interview hieronder!

Waar is het allemaal begonnen?

“Heel cliché, maar mijn liefde voor mode begon al tijdens mijn Barbie-tijdperk. Ik wilde de poppen altijd mooier maken, door hun haren en kleding te (ver)knippen.”

Waar heb je allemaal gestudeerd?

“Tijdens mijn Mavo-tijd heb ik gekozen voor de richting Mode & Kleding. Hierna heb ik Fashion & Design gestudeerd in Zwolle. Helaas heb ik die opleiding nooit afgerond, omdat ik meer vrijheid wilde en mezelf meer wilde ontwikkelen. Dat vond ik niet bij deze opleiding: na 3,5 jaar vond ik dat het tijd was voor iets nieuws. Ik verhuisde naar Bussum, waar ik voor mezelf ging beginnen.”

Sunny Parag Sunny Parag

Naar ‘t Gooi dus, waarom?

“Ik vind het wereldje in ’t Gooi erg interessant. De mensen daar hebben een andere kijk op schoonheid. Echte Gooische dames hebben nu eenmaal meer tijd om aandacht te besteden aan hun uiterlijk en voor hen is het ook erg belangrijk hoe zij overkomen op hun omgeving.”

Je kon in ’t Gooi dus goed netwerken voor je beginnende modecarrière?

“Klopt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en op feestjes en Fashion Weeks op mensen afgestapt. Ik had toch niets te verliezen. Het begon met mijn visitekaartje afgeven met een praatje erbij en toen was het maar afwachten. Gelukkig ging de telefoon hierna steeds vaker af.” 

Vertel eens iets over je collectie Parag. Wat kunnen we allemaal verwachten?

“Voor deze collectie heb ik drie plaatsen ter inspiratie genomen: St. Tropez, Miami en Los Angeles: allemaal plaatsen waar ik veel mee heb. De lijn is erg vrouwelijk en een tikje ordinair. Mijn motto: less is more en dat komt duidelijk naar voren in Parag. Daarnaast bevat de collectie veel seks. Parag is een mysterieuze lijn met veel sensuele stoffen en geometrische lijnen. De accenten van het vrouwelijke lichaam worden goed benadrukt.”

 

Sunny Parag

Voor welke vrouw ontwerp jij?

“Iemand met persoonlijkheid. Een sterke sexy vrouw met veel emotie.”

Waarmee kunnen we jou het beste vergelijken?

“Dat vind ik moeilijk om te zeggen, maar ik zou gaan voor Alexander Wang en Lanvin.”

Je grootste voorbeeld is…

“… John Galliano! Hij is voor mij The King of Fashion: hij is lekker excentriek en weet met zijn kleding altijd een verhaal te brengen. In zijn werk zit diepgang en daar houd ik van.”

Je grootste inspiratiebron?

“Mijn moeder, een erg krachtige vrouw. Ik bewonder haar omdat ze al zoveel heeft meegemaakt, maar altijd sterk blijft. Als ik moet kiezen voor een bekend iemand, dan zeg ik Sophia Loren en Lindsay Lohan. Erg tegenstrijdig, maar ik houd van tegenstellingen.”

Wat is je grootste droom?

“De wereld mijn talenten laten zien.”

Sunny Parag Sunny Parag

Je showt aanstaande zaterdag je collectie, wat gaat er nu allemaal door je heen?

“Stress, erg veel stress! Maar ook veel passie. Dit wilde ik altijd al doen en dit jaar heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. In 2009 zou ik voor het eerst gaan showen en einde deze week is het al zover. Ik ben er klaar voor.” 

Welke bekendheid zou je graag willen kleden?

“Met stip Estelle Gullit, ik vind haar zo’n mooie vrouw. Daar word ik spontaan hetero van! Ik vind haar sexy, qua figuur en uitstraling. Voor haar zou ik graag een huidskleurig lichaamsvormend mouwloos jurkje ontwerpen afgemaakt met een gebloemde motorjacket. Een veelzijdig jurkje, die ze aan kan doen tijdens de lunch, maar ook tijdens een avondje stappen.” 

 

En welke internationale ster zou jij graag in je outfit zien lopen?

“Lindsay Lohan en Mischa Barton: twee L.A.-girls. Ik vind de stijl van deze stad helemaal te gek. Als ik voor een andere ster mag kiezen, dan doe ik ook Julia Roberts. Haar zou ik wel eens in een nieuw jasje willen steken.”

Wat hoop je te bereiken?

“Een breed publiek, die mijn collectie aanspreekt.”

Wat kunnen we verwachten van ‘de grote avond’?

“Een sfeervolle en inspirerende avond vol muziek, mode, gezelligheid en creatieve mensen. Na de show volgt er een spetterend modefeestje, dus het wordt zeker een avond om nooit te vergeten.”

We gaan zeker weten nog veel van Sunny horen. Binnenkort kun je de catwalkbeelden op Fashionscene zien. Voor meer info over de ontwerper, check zijn website.(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top