Fashion

FS interview Junior Lucky Bastards 55DSL

Celebscene-collega Elisah en ik voelden ons al erg verwend toen we vorige week per chique boot (rosé included) de grachten van Amsterdam mochten bevaren. Onder werktijd, op uitnodiging van 55DSL. Maar dat is nog niks vergeleken met de personen om wie ons vaartochtje draaide! De Junior Lucky Bastards waren in Amsterdam en hebben wat vragen van Fashionscene beantwoord…

Junior Lucky Bastards, van links naar rechts: Andrew, Elliot & Sarah

Je bent klaar met je studie, je weet niet echt wat je moet/wil gaan doen en dan komt de zoektocht naar nieuwe Junior Lucky Bastards van 55DSL op je pad. Je denkt: waarom ook niet, meldt je aan en… je wordt geselecteerd! Je mag voor het denimlabel in 2 maanden de wereld over reizen en daarbij de coolste steden met video’s en foto’s vastleggen, kosteloos en van alle gemakken voorzien. Ook een complete 55DSL garderobe behoort tot het pakket. Sounds good, toch!? Andrew, Elliot (Engeland) en Sarah (Italië) vertellen hoe het is om een Junior Lucky Bastard (JLB) te zijn.

Jullie gaan net een weekje als JLB door het leven. Vertel: waar zijn jullie inmiddels geweest?

Andrew: “We zijn begonnen in Venetië, vanaf daar zijn we doorgegaan naar Londen, daarna zijn we in Gent geweest en vandaag is het onze tweede dag in Amsterdam.”

Wat moet je doen als JLB?

Elliot: “Het is de bedoeling dat we op zoek gaan naar coole dingen in de verschillende steden en dan daarover bloggen. Inclusief video’s en foto’s maken.”

Coole dingen zoeken… Wat is voor jullie de definitie van cool!?

Elliot: “Je ziet het als je er mee in aanraking komt, je kunt het niet zo 1-2-3 omschrijven. Zolang het maar niet standaard dingen zijn, we proberen clichés te vermijden.”

Sarah: “Cool is gewoon jezelf durven zijn, zonder de standaard of massa te volgen.”

Junior Lucky Bastards op de boot (met Amstel hotel op de achtergrond)

Oslo, Kopenhagen, Berlijn, Ibiza, Barçelona, Rome, Tokio, Sydney, San Francisco, Moskou, Johannesburg, Buenos Aires, New York… Tijdens de trip zullen jullie heel veel verschillende steden aandoen. Welke stad mag van jou uit de lijst geskipt worden en waar wil je heel graag naartoe?

In koor: “Ibiza willen we wel overslaan! Dat lijkt ons gewoon niet zo interessant.”

Andrew: “Ik kijk erg uit naar Rusland, naar plekken waar we normaal gesproken niet zo snel zouden belanden.”

Sarah: “Ik heb veel zin om naar Azië te gaan, naar Osaka en Tokio. Eigenlijk vind ik alle steden buiten Europa leuk om naartoe te gaan.”

Wat hebben jullie allemaal in Amsterdam gedaan?

 

Andrew: “Gisteravond hebben we bij Bep gegeten en hebben we een feestje in de Meander meegepakt. Vandaag hadden we een interview met BLEND en we hebben gefietst op MacBikes. Straks gaan we nog naar de opening van de expo van Shoe en doen we daarna een hapje bij 11. De avond eindigt in de Jimmy Woo. Onze ‘reisleider’ Perre (van 55DSl) heeft een mooi programma voor ons gemaakt!”

Niet zoals de gebruikelijke toeristen mensen van de sokken gereden!?

 

In koor: “Neeee!”

Elliot: “De fietstocht was erg cool, het lijkt me vet om iedere dag hier rond te kunnen fietsen.”

Junior Lucky Bastards 55DSL

Heb je nog een speciaal aandenken van thuis meegenomen?

 

Andrew: “Nee joh, voor de trip zijn we compleet gestript. We moesten alledrie een nieuwe identiteit aannemen!”

Elliot: “Haha, nou ik had mijn gitaar meegenomen maar dat werd me veel te veel gesjouw. Die heb ik dus maar in Londen achtergelaten…”

Sarah: “Ik heb alleen mijn paspoort en eigen ondergoed in mijn tas gestopt.”

Junior Lucky Bastard Andrew aan het roerQua kleding worden jullie dus helemaal in 55DSL gestoken, past het label een beetje bij je?

 

Andrew: “Ik kende eerlijk gezegd alleen Diesel, hiervoor had ik nog niet van 55DSL gehoord. De kleding is heel relaxed en comfy, lekker casual wear. Het is vergelijkbaar met wat ik thuis normaal draag.”

Elliot: “Voor mij geldt hetzelfde. En ik vind de hoodies en baggy pants ideaal om in te reizen.”

Sarah: “Thuis draag ik veel vrouwelijk kleding, zoals jurkjes en rokjes. Ik vind het geweldig: alle kleren die ik bij me heb zijn van 55DSL. Wanneer ik tekort kom, kan ik gewoon bij de organisatie aankloppen!”

Meer weten!? Volg hun trip via de site van de Junior Lucky Bastards. En als deze job jou ook als muziek in de oren klinkt, zou ik Fashionscene goed in de gaten houden! Voor je het weet is er weer een vacature voor nieuwe JLB’s… (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top