Fashion

FS interview HNTM 2007 winnares Kim Feenstra

Wie weet schopt ze het heel ver in de internationale modewereld. Ik heb er persoonlijk veel vertrouwen in. Voor nu is deze Lily Cole x Hilary Rhoda look-a-like de grote favoriet van Holland’s Next Top Model, seizoen 2. Ze mag zichzelf de winnares noemen van de modellenwedstrijd van het moment. Nu, een weekje na de grote finaleshow, heeft Fashionscene een aantal vragen voor Kim Feenstra.

Kim FeenstraBen je al een beetje bijgekomen van alle commotie?

"Ja, op dit moment ben ik wel bijgekomen, maar de eerste dagen waren echt onwerkelijk. Ik besefte het allemaal niet zo en het ging een beetje langs me heen, maar gelukkig, na twee nachten goed slapen, viel alles op zijn plaats en begrijp ik wat er allemaal om me heen gebeurt. Ik ben heel erg blij en voel me super gelukkig. Het was één van de mooiste dagen uit mijn leven, naast die van de bevalling van mijn zusje. Ik ben natuurlijk ook best heel erg trots op mezelf."

Wat was het eerste wat je deed toen je die avond van de finaleshow thuis kwam?

"Ik ben niet naar huis geweest, want na de finale gingen Yfke en ik direct door naar Jensen waar we live in de uitzending te zien waren. Hierna heb ik samen met mijn familie in een hotel geslapen. Maar toen ik op het grote hotelbed lag heb ik als eerste mijn moeder gebeld en mijn voicemail afgeluisterd. Vervolgens heb ik samen met mijn zusje en een vriendin nog lekker nagenoten van alles wat er die avond is gebeurd. Het was echt heel leuk. Ik geniet nog steeds en dat doen zij ook."

Wie zag je als je grootste concurrente? Waarom?

"Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik zag, en zie, mezelf als mijn grootste concurrente, omdat ik het van mezelf moet hebben. Ik moet zelf mijn uiterste best doen en ik moet zelf bewijzen wat ik kan. Als ik het niet goed doe of niet goed genoeg mijn best doe en hierdoor faal, dan kan ik alles wel vergeten!"

Kim FeenstraWat was je leukste herinnering uit het HNTM avontuur?

"Het hele HNTM avontuur is voor mij een leuke herinnering. Ik kan hier nog wel duizend jaar over doorpraten. Het is en blijft een ervaring om nooit te vergeten. Vanaf de eerste dag tot aan de finale was een super leuke gebeurtenis en het hele team eromheen was super leuk om mee te werken."

Wat vond je moeilijk en viel je erg tegen van de hele ervaring?

"Soms heb je wel bepaalde dagen dat het je allemaal niet erg mee zit en dan moet je even door een zure appel heen bijten. Het is vallen en opstaan en gewoon weer doorgaan. Ik kan niet echt iets noemen wat ik niet leuk vond of wat ik een mindere ervaring vond, elke leuke en minder leuke ervaring is weer een lesje wijzer in je leven. Je leert overal van en dat is goed!"

Wat was je grootste blooper tijdens de opnames?

"Haha, dat ik geen ondergoed aan had. Ik ben een flapuit en ik zal wel meer van dat soort onzinnige dingen zeggen, maar ik blijf gewoon mezelf: met of zonder ondergoed."

Let je nu extra op met wat je eet, nu dat je de winnares bent van Holland’s Next Top Model 2007?

"Ik ga niet extreem op dieet of alle lekkere dingen laten staan, maar ik let wel goed op wat ik eet en ik beweeg veel. Ik eet bijvoorbeeld heel gezond, veel vers fruit en verse groente. Zo nu en dan ben ik ook gewoon bij de McDonald’s te vinden. Daarna ga ik op de fiets naar huis."

Heb je het ervoor over om voor een goede klant je haar kort te laten knippen en blond te laten verven?

                

"Ik wil wel eerst weten waar het voor is en of ik er nog meer profijt van zou kunnen hebben. Voor een L'Oréal campagne zou ik het wel doen. Ik heb mijn haar al eerder blond gehad, dus verven is geen probleem. Alleen zou ik hierna wel weer mijn natuurlijke haarkleur terug willen. Knippen? Nou, liever niet!"

Kim FeenstraVoor wie zou je het liefste een campagne of show willen doen?

           

"Victoria’s Secret: the dream of every model."

Waar/hoe zie je je over 10 jaar?

"Hopelijk heb ik naam gemaakt als supermodel en woon ik in het buitenland. Ook heb ik een leuk gezin en probeer ik er op mijn manier voor anderen te zijn. Ik wil graag een kindje adopteren, omdat ik het gevoel heb dat ik een super kans heb gekregen. Er zijn zoveel mensen die dit niet krijgen. Ik wil iemand ook een kans geven."

"Ik zou mij gaan inzetten voor een goed doel. Bijvoorbeeld iets oprichten voor slechthorende kinderen die een kans krijgen om hun talenten te laten zien. Dus een beetje huisje boompje beestje, maar voorlopig is het huisje boompje FEESTJE!"

Lees het HNTM2 report voor een verslag van de avond en check ook de interviews met de verliezend finalisten en de jury! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top