Fashion

FS interview Kim Wormgoor (Kymare)

De zon begint steeds vaker te schijnen en de meeste vakanties worden nu druk gepland/geboekt. In gedachten lig ik ook al op het strand met de zon op mijn bol en een cocktail in mijn hand. En waar denk je dan nog meer over na? Juist; in wat voor swimwear ga ik me hullen deze zomer!? Bikini of badpak, cheapo of wat duurder? De designs van Kymare trekken me absoluut aan, maar wie zit er eigenlijk achter dit label!? Maak kennis met Kim Wormgoor…

Kymare's Kim WormgoorWat is je allervroegste fashion-related herinnering?

“Ieder voorjaar samen met mijn moeder de leukste bikini uitzoeken. Vanaf denk ik een jaar of 7 weet ik dit nog…”

Wanneer wist je dat je de modewereld in wilde?

“Na mijn werk- en reiservaring in Australië. Ik wilde of fotografie in Den Haag gaan studeren of mode in Arnhem. Het werd Arnhem.”

 

Welke opleiding(en) heb je gedaan?

“Mavo, KMBO Toegepaste Vormgeving Fotografie en Modevormgeving aan de  Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.”

 

Wanneer wist je dat je perse de swimwear-kant op wilde?

“Na mijn afstuderen kwam ik via de academie in aanraking met de Mittelmoda Fashion Awards in Italië. Er was onder andere een categorie Swimwear Awards en het leek mij erg leuk om hier aan mee te doen. Ik was geselecteerd voor de finale samen met een Italiaanse en Braziliaanse ontwerpster en ik won de eerste prijs.”

Waar ben je as we speak mee bezig?

“Veel dingen tegelijk; de beste foto’s uitzoeken voor de nieuwe brochure 2008, organiseren van de beurzen, interview met Fashionscene, zorgen dat de samples goed en op tijd binnen komen, collectie boek 2008 voorbereiden enz…”

In 2003 heb je dus de internationale modewedstrijd Mittelmoda Fashion Awards in Italië gewonnen. Wat heeft dit voor invloed gehad op je carrière?

“Hier begon alles mee! Als deze wedstrijd er niet was geweest was het waarschijnlijk niet bij me opgekomen om bikini’s te gaan ontwerpen of voor mezelf te gaan beginnen.”

Kymare 2007Kymare 2007

Wat is echt ‘Kim’ aan jouw designs?

“De verfijning en innovatieve details, belijningen en materialen en ook het sobere kleurgebruik. Het heeft een noordelijk tintje.”

Wie/wat heb je in je hoofd wanneer je ontwerpt?

“Vooral wat betreft de maatvoering en pasvorm heb ik bij het ontwerpen vriendinnen en familie in mijn achterhoofd. Bij de kleuren vooral mezelf want ik ben erg blank.”

Beschrijf Kymare in drie woorden…

“Poëtisch, innovatief en avant-garde.”

Voor wie zou je graag nog eens een exclusief Kymare item willen ontwerpen? En waarom?

“Hmm, voor zo veel mensen eigenlijk. Voor celebs als bijvoorbeeld Kate Moss, Keira Knightley of Scarlett Johansson en in Nederland lijkt het me leuk om iets voor Daphne Bunskoek of  Tara Elders te ontwerpen. Belangrijk in een persoon vind ik no nonsens, puur- en eigenheid.”

Kymare 2007Je hebt in 2005 een collectie ontworpen voor Hunkemöller. Zie jij jezelf nog een keer een commerciële collectie maken? En zo ja, met welk bedrijf?

“Ja hoor. Het lijkt me erg leuk om in samenwerking met O’Neill of een vergelijkbaar merk een collectie te ontwerpen.”

Hoe zou je de Nederlandse fashionscene willen omschrijven?

“Prima, gaat denk ik de goede kant op.”

Waar wil je vrouwen deze zomer echt niet meer mee op het strand zien?

“Met een oud versleten badpak of bikini.”

Wat is je favoriete item uit je laatste collectie?

“Van de bikini’s de ‘Monique’ en van de badpakken de ‘Kirstin’. De items zijn trouwens allemaal vernoemd naar vriendinnen en familie.”

Waar/hoe zie je jezelf over 20 jaar?

“Dat is wel erg ver in de toekomst! Ik ga ervan uit dat Kymare aardig gegroeid is maar nog steeds voor het zelfde concept staat. En persoonlijk is mijn ambitie een groot zwembad in de tuin!! Dus ik ga maar weer hard aan de slag…”

PS Houd Fashionscene goed in de gaten, binnenkort geven we weer Kymare eyecandy's weg!

Deel dit artikel
Back to top