Fashion

New webshop: Vintagenius

Maandag 2 april is de vintage webshop Vintagenius gelanceerd, en hij is zo leuk dat we hem jullie niet willen onthouden. Met het motto 'dare to be different' en de gedachte dat vintage liefde op het eerste gezicht moet zijn is Vintagenius een fijne toevoeging aan het web. Wij namen een kijkje en spraken met eigenaresse Romy.

Oprichtster van Vintagenius is Romy, een twintigjarige fashion lover. Op een gegeven moment wat ze haar bijbaantje zo zat, dat ze besloot voor zichzelf te beginnen. Want heerlijk je eigen gang gaan en doen wat je wilt: wie wilt dat nou niet?

Het opzetten van een webshop was dan ook een ontzettend spontaan idee. Romy vertelt hoe ze daarna verder ging. "Na een avondje gegoogled te hebben, was ik er over uit wat voor soort webshop het moest gaan worden. Een webshop vol vintage fashion en accessoires. Na veel gebrainstorm met m'n lief over de naam van mijn webshop, ben ik de volgende dag naar de Kamer van Koophandel gegaan."

vintagenius

Vintagenius oprichtster Romy

Zo was Vintagenius geboren binnen 48 uur! Maar waarom nou eigenlijk een vintage fashion webshop? De liefde voor alles wat met mode te maken heeft zat er al jong in, blijkt als we met Romy praten.

Op de basisschool was Romy al altijd bezig met kleding: ze ging zelfs tussen de middag naar huis om zich om te kleden!

"Ik wilde altijd net iets anders aan hebben dan de andere meiden in de klas. Ik vond het een uitdaging om gekke kleurencombinaties te dragen en ging ook vaak met de (net iets te grote) schoenen van mijn mamsie naar school. Ja, ik was best een vreemde snuiter."

vintagenius

Jaren later bleef het 'dare to be different' gevoel aanhouden bij het kiezen van kleding. Romy was al die massamode ontzettend beu en wilde iets anders!Haar oplossing? Vintage!

"Al een lange tijd ga ik vintage marktjes, winkeltjes en stalletjes af. Ik ben gek op de muffe geur van de kleding en de prachtige details. Daarnaast zal je nooit op een feestje verschijnen met hetzelfde jurkje als je vriendinnen."

We sluiten af met een mooie uitspraak van Romy over vintage. Vintage moet volgens haar namelijk aanspreken, hoofden doen laten draaien, monden open laten vallen, een glimlach op gezichten toveren en de drager zich trots laten voelen. Zijn we het helemaal mee eens!

Vintagenius

Een aantal van onze favoriete items uit de webshop

Wat vind jij van Vintagenius?

(Door: Lesley)

Deel dit artikel
Back to top