Fashion

Online vintage treasures

Vintage winkels, markten en kringloopwinkels afstruinen is natuurlijk fantastisch, maar ook erg tijdrovend. Voor een vintage upgrade van jouw garderobe zonder je de hele dag door stapels en rekken te moeten heenwerken bestel je jouw vintage finds heel gemakkelijk online. Waar je dat het beste doet vertellen wij je!

1. Ilovevintage.com

Op ilovevintage.com vind je zoals de oprichters zelf zeggen een liefdevol geheugen voor mode. De producten zijn vanaf de jaren 50 t/m 90. Daarnaast bieden ze ook de ILV Revived categorie aan. Hier worden bestaande vintage items in het ILV atelier vermaakt tot een nieuw, en nog prachtiger, item. Naast de tweedehandse producten is er een categorie novintage, met fijne sieraden en schattige jurkjes.

Op ILV krijg je nu 25% korting op de gehele vintage collectie (code: madness).

vintage love

Ilovevintage.com heeft ook een echte winkel aan de Prinsengracht 201 in Amsterdam

2. Episode

Episode is een vintage keten die het ook over de Nederlandse grenzen ook goed doet. Onlangs opende ze de deuren van hun achtste winkel, dit keer in Kopenhagen, na steden als Londen in Parijs. De webshop heeft net als de winkels goed geselecteerde items die altijd erg on-trend en creatief zijn. Jurkjes, laarzen, pumps, sweaters, herenvesten, riemen, shortjes en tassen die allemaal prima in een fashion-forward kledingkastje passen. De Episode's own items zijn stukken die zo worden vermaakt dat je jouw nieuwe shirt, ooit een herenoverhemd, nooit meer uit wilt doen en quirky tanktops die eerst een trui, wielrenbroekje, boxershort of ander kledingstuk waren.

episode

short boots

Links: Vintage Levi's 501 short € 19,50

Rechts: Vintage lady boots € 35,00

3. Doortje

Doortje Vintage is opgericht door drie zussen met een passie voor vintage. De collectie is erg uitgebreid en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe items. De zusjes begonnen met de webshop maar zijn inmiddels uitgebreid met twee fysieke winkels, in Eindhoven en Rotterdam. Favoriet zijn bij ons de portefeuilles en sieraden.

port strikjes

Links: Leren vintage portefeuille € 9,90

Rechts: Vintage strikjes oorbellen € 2,95

4. Zipper Online

Zipper is voor Amsterdamse vintage lovers een begrip. Naast toffe vintage items koop je hier ook merken als Cheap Monday en nagellakjes in al de kleuren van de regenboog. Onlangs heeft Zipper de webshop vernieuwd. Heel gebruiksvriendelijk vinden wij hem niet, maar misschien moet dat nog kopen. Hippe items heeft de webshop nog wel steeds in overvloed. Denk badass Chigaco Bulls sweats en leren shorts.

zipper

Ga jij een rondje online vintage shoppen of ben je meer van het echte werk?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top