Fashion

10x tips voor solliciterende modeliefhebbers

Heb je altijd al gedroomd van een stage of job in de modewereld? Wij zeggen: ga ervoor! We helpen je alvast op de goede weg door middel van een top 10 met tips van al onze redacties. Motivatiebrieven, sollicitatiegesprekken en je eerste weken, alles komt aan bod!

10x tips voor solliciterende modeliefhebbers vogue

Annemerel, redactrice Girlscene: "Begin zo jong mogelijk met ervaring opdoen. Ga stukjes schrijven voor de schoolkrant, start een persoonlijke blog of style je eigen fashion shoot. Toon initiatief!"

Karin, hoofdredactrice Ze: "Ik krijg superveel sollicitatiebrieven binnen via de mail, dus ik heb ondertussen wel een lijstje met punten waar ik extra op let. De belangrijkste zijn originaliteit, enthousiasme, een goede opbouw en absoluut geen spel- formuleer- en taalfouten! Laat je brief ook altijd even door iemand anders nakijken. Deze persoon kan er eventuele foutjes uithalen en suggesties doen voor een nóg betere brief."

10x tips voor solliciterende modeliefhebbers typmachine

Joyce, redactrice Fashionscene: "Met de ideale outfit benadruk je de sterke punten van je uiterlijk, met een goede CV laat je het beste van je working skills zien. Leg de nadruk op relevante informatie (cijfers van je middelbare school zijn bijvoorbeeld minder belangrijk dan diploma's en modegerelateerde projecten) en zorgt dat het geheel er netjes en overzichtelijk uitziet. Ten slotte: liegen is nooit een optie."

Tanja, stagiaire Vrouwen: "Spreek tijdens de 'jacht' je contacten aan. Wie weet regel jij je sollicitatiegesprek wel via een leraar, buurvrouw of studiegenoot! Social media zijn hierbij een handig middel."

Zoë, stagiaire Fashionscene: "Bedenk van tevoren wat je sowieso gaat zeggen tijdens het sollicitatiegesprek en vraag jezelf af wat je sterke en zwakke punten zijn. Formuleer en beantwoord vragen die ze zouden kunnen stellen. En wat wil je zelf te weten komen tijdens het gesprek? Wees goed voorbereid!"

10x tips voor solliciterende modeliefhebbers prada

Gaby, hoofdredactrice Mydress: "Draag in je brief of tijdens je gesprek ideeën aan voor het bedrijf waar je solliciteert. Zo laat je zien dat je je research doet en ondernemend bent. Betweterig zijn en dingen afkraken is natuurlijk ook weer niet de bedoeling."

Esmée, hoofdredactrice Fashionscene: "Voor een gesprek op een moderedactie kun je niet in een standaard, saai pak of juist hysterische outfit aan komen zetten. Met persoonlijke details, nette nagels en een verzorgd totaalplaatje scoor je punten. Ik vind een hippe leren legging met een boyfriend blazer altijd een goede combi."

10x tips voor solliciterende modeliefhebbers barbie

Danique, hoofdredactrice Girlscene: "Probeer je toekomstige werkgever niet na te praten en neem ook niet alles klakkeloos over. Een eigen (mode)visie is hartstikke belangrijk. Wees wel altijd respectvol en gooi niet continu je kont tegen de krib."

 

Lenny, redactrice Fashionscene en Shopgids: "Probeer je zenuwen tijdens het gesprek onder controle te houden. De omgeving en persoon tegenover je kunnen intimiderend overkomen, maar een lach en een grapje kunnen wonderen doen. Laat ook merken dat je een woordenschat hebt."

Claartje, hoofdredactrice Vrouwen: "Keep in touch. Maak contact met de verschillende afdelingen van het bedrijf, verzamel visitekaartjes en klets af en toe bij met ex-collega's."

10x tips voor solliciterende modeliefhebbers studio

Heb jij iets gehad aan onze tips?

Voor de liefhebbers van fashionable lijstjes hebben we nog wat fijne artikelen!

- 10x toffe collecties van onbekende designers

- 10x hebberigmakende kledingkasten

- 10x beroemde beauties zonder make-up

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top