Fashion

Trend report: rock barok

Barok printjes waren een tijd allesbehalve fashionable, denk de vloed aan Xenos barok printjes. Met de revival van Versace, waar Gianni Versace vroeger de barok print op de kaart heeft gezet, zijn barok printjes plots weer hot. Op kleding dan; in je interieur is het nog steeds niet echt gewenst.

Op de spring-summer 2012 catwalks zagen wij een mania aan printjes en daartussen was een bups aan barok printjes te spotten. Niet altijd op z’n allerklassiekst gebracht. Thakoon ging voor Barok meets western met felgekleurde haren à la Barbie on acid om het af te maken.

bt

Thakoon spring-summer 2012

Barok meets mesh

Stella McCartney verwerkte naast een paisley printje een flink aantal barok krullen in haar ontwerpen. Aan randen van de items of als borduursel op de designs. De combinatie van het klassieke barok en de sporty mesh stof die zij gebruikt viel bij ons erg in de smaak.

barok barokstella

Stella McCartney spring-summer 2012

De barok trend hoeft niet te stoppen bij kleding, ook accessoires als shawls, schoenen en tassen zijn voorzien van een fijn barok printje. Wij shopten wat barok items voor jullie!

bb

Links: Tibi Navy Arabesque Jersey Pleated Dress € 245,14
Rechts: Tibi Navy Horseshoe Silk Twill Tunic € 233,24

b b

Links: Mango Scarf Print Dress € 32,58
Rechts: Asos Chain print scnood € 16,29

Heb jij al een barok printje in je kledingkast?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top