Fashion

10x ruzies en beledigingen in de mode

Designers die collega's beledigen, copycat rechtszaken en nog meer van dat soort naars; in de modewereld is het lang niet altijd pais en vree. Fashionscene zet tien catfights op een rij waarbij toonaangevende fashion insiders betrokken waren!

10x ruzies en beledigingen in de mode roberto cavalli

Roberto Cavalli maakt momenteel niet veel vrienden. Na eerder Anna Wintour in een interview te hebben beledigd, heeft hij zich in april schuldig gemaakt aan een heuse scheldkanonnade - in gebrekking Engels - op Twitter. Onder meer Louis Vuitton ("Louis Vuitton show is for old ladys." en zelfs de gehele Amerikaanse mode-industrie ("It is a big machine of money! No creativity anymore!") moeten eraan geloven. Maar of zij zich hier iets van aan zullen trekken is natuurlijk een tweede.

10x ruzies en beledigingen in de mode adele

In februari dit jaar maakt Karl Lagerfeld de grote fout zangeres Adele in een interview 'te dik' te noemen. Mensen buiten en binnen de modewereld reageren verontwaardigd en boos, in tegenstelling tot de trotse nachtegaal zelf: "I've never wanted to look like models on the cover of magazines. I represent the majority of women and I'm very proud of that." Herr Lagerfeld probeert het vervolgens nog goed te maken door Adele een hele bups Chanel handtassen toe te sturen. Of dat heeft geholpen? We'll have to wait and see...

10x ruzies en beledigingen in de mode jack mccollough

Alweer een paar jaar geleden heeft acteur Kiefer Sutherland niet alleen een woordenwisseling met Proenza Schouler's Jack McCollough, hij geeft de ontwerper zelfs een kopstoot! Inmiddels hebben de twee de ruzie bijgelegd. Dat Sutherland daarom niet wordt vervolgd is dubbel geluk voor voor hem, aangezien hij in die periode nog in zijn proeftijd zit.

10x ruzies en beledigingen in de mode carine roitfeld

Ook Carine Roitfeld en Nicolas Ghesquière hebben na een ruzie van bijna een jaar weer 'vrede' gesloten. Wat eraan vooraf gaat: de voormalig editor-in-chief van de Franse Vogue schittert in 2010 door afwezigheid tijdens de Balenciaga show. Ook plaatst het toonaangevende modeblad plots geen advertenties meer van het modehuis. De reden voor deze 'koude oorlog' zou zijn dat Roitfeld ooit een geleende Balenciaga jas naar Max Mara heeft gestuurd, waar de jas vervolgens wordt gekopieerd.

10x ruzies en beledigingen in de mode jessica simpson

Christian Louboutin heeft het niet alleen aan de stok gehad met Yves Saint Laurent; hij heeft onlangs ook Jessica Simpson aangeklaagd. Een ontwerp uit haar geweldig goed verkopende schoenencollectie lijkt namelijk verdacht veel op een paar high heels van zijn eigen merk. Het is nog afwachten wat de uitkomst van de rechtszaak wordt, maar we durven wel te voorspellen dat deze twee nooit boezemvrienden zullen worden.

10x ruzies en beledigingen in de mode john galliano

En dan is er natuurlijk John Galliano met zijn antisemitische uitspraken, waarmee hij tijdens een ietwat beschonken avondje in 2011 een volledige bevolkingsgroep beledigt.

10x ruzies en beledigingen in de mode kanye west

Rapper Kanye West loves his fur. Zo rapt hij in zijn recente nummer 'Theraflu' meerdere malen: "Tell PETA my mink is draggin' on the floor." Beetje jammer, maar gelukkig is PETA's reactie spot on: "What's draggin' on the floor is Kanye's reputation as a man with no empathy for animals or human beings. He's a great musician but doesn't seem to have the fashion sense to design anything more than caveman costumes." Zo, die zit!

10x ruzies en beledigingen in de mode tom ford

Wat hebben dikke mensen en heteroseksuele ontwerpers met elkaar gemeen? Tom Ford mag ze blijkbaar beiden niet. De designer heeft eens verkondigd geen 'fat people' in zijn winkels te willen hebben en volgens hem zijn homo's betere ontwerpers dan hun heteroseksuele collega's. Dus.

10x ruzies en beledigingen in de mode tamara mellon

Bij een rechtszaak betrokken zijn en je moeder als tegenpartij hebben, het overkomt voormalig Jimmy Choo ontwerpster Tamara Mellon een paar jaar geleden. Moeder en dochter hebben in die tijd onenigheid over geld en uiteindelijk krijgt de jongste van de twee gelijk.

10x ruzies en beledigingen in de mode julien macdonald

In 2010 brengt de Britse ontwerper Julien MacDonald zangeres en jurylid Cheryl Cole op een feestje aan het huilen door haar outfit af te branden. Volgens omstanders heeft MacDonald commentaar op een podiumoutfit van Cheryl en zegt hij tegen haar dat ze een keer in de spiegel moet kijken. Bovendien vindt hij haar kapsel drie keer niks. Ouch!

Ben jij wel eens de bron of het slachtoffer van roddel en achterklap geweest?

Zin gekregen in nog meer fashionable lijstjes? Wij voorzien je er graag van!

- 10x yay for the gay in modeland

- 10x beroemde beauties zonder make-up

- 10x grootste fall 2012 trends

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top