Fashion

Cartoon inspired make-up

Van binnen blijven wij allemaal kleine meisjes die af en toe willen wegdromen in een wereld gevuld met rainbows en unicorns.  Door cartoon-inspired make-up collecties krijgen wij weer even dat zorgeloze girly girl gevoel! De trend van make-up lijnen met een tekenfilmheld als grote inspiratiebron begon al jaren geleden en nu zijn er flink wat samenwerkingen achter de rug. Kijk mee!

Vergeet simpele lippenstift, blush en oogschaduw. Wonder Woman, Smurfin en Hello Kitty hebben make-up getransformeerd in accessoires die perfect passen in tekenfilms en stripboeken. De wereld van make-up wordt steeds creatiever en grappiger. Sprookjesachtige settings worden in de comsetica shops gemaakt om allerlei fijne jeugdherinneringen bij op te halen.

barbie

Barbie loves MAC

MAC begon met een Barbie collectie toen de pop der poppen haar vijftigste verjaardag vierde. De collectie was zoals het hoort bij Barbie over the top vrouwelijk en helemaal roze.

mac hello kitty

Hello Kitty X MAC

Toen kwam Hello Kitty, geliefd bij generaties kleine meisjes, Sephora transformeerde het poezenbeestje om tot een beauty icoon. De lijn was speciaal gericht op jongere meisjes. Deborah eerder ook het Japanse icoontje met een lijn gevuld met zoete lipglossjes en mini spiegeltjes.

sephora

Sephora presents Hello Kitty

MAC liet de donkere kant van de cartoon wereld zien in de Venomous Villains capsule collectie, deze bestond uit vier lijnen waar je jouw eigen dark side mee naar boven kon krijgen.

mac

mac cruella

Venomous Villains collectie van MAC

Met de film Alice in wonderland ging beautyland all out. Sephora lanceerde het Alice in wonderland palet waar onder andere Mad Hatter enThe White Rabbit inspiratie voor waren.  MAC eerde Wonder Woman met een bad ass make-up lijn. Producten die onder andere verkrijgbaar waren:  Emancipation gloss en Lady Justice oogschaduw.  

wonder miss piggy

Links: Wonder Woman X MAC

Rechts: Miss Piggy

De grootste fashionista van al de cartoon karakters is Miss Piggy van de Muppet show. De fashionable Muppet was de ster van een all-glamourous roze collectie waar zelfs Lady Gaga fan van was. Zij tweette:  "to be sexy i need to go back to my childhood". 

p

Miss Piggy X MAC producten

De nieuwste cartoon samenwerking is de Smurfin collectie. De enige vrouwelijke Smurf kreeg van het Amerikaanse merk Too Faced een eigen cosmetica lijn en deze wordt verkocht bij Sephora. De lijn heeft mood swing lipgloss en glitter eyeliner. Oh boy!

smurfin

Wat vinden jullie van cartoon isnpired make-upjes?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top