Fashion

Beauty Case: catwalk beauty trends

De fall-winter 2012 modeweken zijn in volle gang en dat betekent dat nieuwe fashiontrends als een vloedgolf op ons afkomen. Het blijft niet bij de nieuwe roklengte en het must-have accessoire van volgend seizoen, op beautygebied komt er ook allerlei nieuws over de runways. In de Beauty Case van deze week alvast wat beautytrends om mee aan de slag te gaan voor next winter.

De backtstage professionals tijdens de modeweken nemen dit seizoen meer risico's dan voorgaande seizoenen. Dit heldhaftige gedrag zorgt voor fijne nieuwe trends op het gebied van haar, nagels en make-up. Favorieten uit zoveel knaps kiezen is geen gemakkelijke taak. Wij waagden ons er toch aan en selecteerden de looks die ons het meest bij bleven. Van de nieuwste nail airt trend tot glossy ogen en coupe tornado!

beauty 2012 beauty 12

Links: Wildebras, deze look zagen wij bij Rag & Bone langslopen. Liters mousse kregen de modellen in hun lokken en deze werden aan de lucht gedroogd voor het bovenstaande effect. Varianten van deze trend zagen we ook bij Pamela Love en Cushnie et Ochs.

Rechts: Brow Wow, het accent lag ook dit seizoen weer op de wenkbrauw. Bij Vera Wang werd de brow extra dik aangezet en verlengt.

beauty beauty

Links: Brown eyes, chocoladebruin was naast het vele nude de kleur van het seizoen. Bij Joy Cioci werd een rijke smokey eye aangebracht met maar liefst vijf verschillende lagen bruin.

Rechts: Big hair, Nanette Lepore ging voor een fluffy paardenstaart met veel volume en texture.

beauty beauty 12

Links: Aandacht op de lippen, Marc by Marc Jacobs showde een naakt gezicht met felle rode lippen. Meerder designers gignen voor een simpele make-up op het gezicht en bright lips.

Rechts: Volwassen nail-airt, nail art is dit seizoen volwassener en minimnalistischer. Bijvoorbeeld polkadots of french manicure in een contrasterende kleur zoals bij Thakoon.

beauty 12 beauty 12

Links: Statement Accessoires, haar accessoires zijn back. We spotten verschillende haarsierraden op de runways, zoals bij Rodarte, Carolina Herrera en Oscar de la Renta.

Rechts: Space eyeliner, twee lijntjes eyeliner zagen we bij Jen Kao. De dubbele lijn was ook hot bij Altuzarra, BCBG en L.A.M.B.

beauty12 b fw

Links: Supersteil, Aveda's Jon Reyman ging voor Betsey Johnson voor superstijl 60s haar.

Rechts: Glij-ogen, bij verschillende shows werd gloss op de oogleden gebruikt. Cushnie deed dit wat ons betreft het best met zilveren accenten in de ooghoeken.

beauty lip

Links: Faux-Pony, niet klaar voor een echte pony op je voorhoofd. Bij Thakoon zien we fab faux bangs. Like!

Rechts: Lippenstift ogen, een variant op het glossy eye concept. Bij Donna Karan koos de make-up artist voor chocolate-cherry eye door bruine en rode lippenstift te mengen.

beauty ombre messy

Links: Omgedraaide Ombré, van ombré krijgen we nooit genoeg. Wij waren onmiddelijk in love met deze reverse dip-dyed look bij Jen Kao.

Rechts: Hang-over make-up, make-up alsof je na een nachtje feesten met je maquillage bent gaan slapen zagen we bij Narciso Rodriguez en Marc Jacobs. Alleen dan op z'n pretty natuurlijk.

Hebben jullie al een favoriete catwalk beauty trend?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top