Fashion

10x meest spraakmakende covers van 2011

Fashion magazines halen iedere maand alles uit de kast om maar op te vallen tussen de rest. In 2011 sprongen er zeker enkele covers - in positieve en minder positieve zin - uit en die verdienen daarom een plekje in de top 10 van deze week!

10x meest spraakmakende covers van 2011 andrej pejic out

Andrej Pejic is it-boy en it-girl in één. Het Servische model van 20 jaar kaapte in 2011 menig cover, shoot en catwalk momentje voor de neus van een vrouwelijke collega weg. Van alle kiekjes van zijn androgyne verschijning, vinden we deze cover voor Out magazine toch wel één van de mooiste.

10x meest spraakmakende covers van 2011 karlie kloss vogue italia

Vogue Italia besloot voor haar december editie niet de aandacht op Karlie Kloss haar pretty face te richten, maar op haar gespierde achterwerk! Ook enkele foto's van de covershoot zorgden voor de nodige discussie. Zo zou haar toch al ranke lichaam nóg dunner zijn gephotoshopt. Niks van waar, aldus Vogue Italia.

10x meest spreekmakende covers van 2011 hello kitty elle taiwan

Move over ladies, there's a new topmodel in town! Het immens populaire stripfiguur Hello Kitty schitterde op de twee december covers van het jubilerende Elle Taiwan. We kunnen niet anders zeggen dan: kittig hoor!

10x meest spraakmakende covers van 2011 adele vogue

Voor de oktober issue van de Britse Vogue werd Adele prachtig op de gevoelige plaat gezet. Maar al snel na het verschijnen van de foto waren de rapen gaar: waarom is het curvy lichaam van de zangeres nergens te bekennen? Want zo vaak gebeurt het niet dat een 'vollere' dame op de cover van Vogue komt te staan...

10x meest spraakmakende covers van 2011 harpers bazaar supermodels

Tegenwoordig zien we - gelukkig - steeds meer modellen in alle soorten en maten voorbij komen: van androgyn en goed gevuld tot piepjong en juist wat jaartjes ouder dan gemiddeld. Van het laatste type huurde Harper's Bazaar er maar liefst vijf in voor haar december cover. Cindy Crawford, Helena Christensen, Eva Herzigova, Naomi Campbell en Yasmin Le Bon vervulden bovendien de hoofdrollen in de nieuwste Duran Duran clip: 'Girl Panic!'. Dat noemen we nog eens een goede vintage vondst!

10x meest spraakmakende  covers van 2011 katy perry vanity fair

Katy Perry's Harper's Bazaar in Old Hollywood style cover is zeker een beauty. Maar wat het plaatje vooral speciaal maakt, is dat 'ie door Ad Age verkozen is tot één van de tien beste covers van het jaar. Congrats, Katy!

10x meest spraakmakende covers van 2011 kate middleton grazia

Nogmaals Photoshop alert! Grazia UK was net als wij superenthousiast over Kate Middleton's trouwjurk van Alexander McQueen. De beeldredactie van het blad was alleen zó enthousiast, dat deze iets te fanatiek aan het photoshoppen sloeg. Kate's slanke taille werd nog eens een maatje of twee kleiner gemaakt. De Britse glossy gaf haar schoonheidsfoutje later toe, maar zei daarbij wel dat ze Kate er absoluut niet dunner uit wilden laten zien. Hm...

10x meest spraakmakende covers van 2011 love magazine lara stone

We hebben het al eens gezegd en we zeggen het met alle liefde nog een keer: ook 2011 was weer een topjaar voor de Hollandse dames in de harde modellenwereld. Dat hield onder meer heel veel covers voor heel veel grote fashion magazines in. Deze Love cover vinden we extra bijzonder, omdat deze voor de verandering een meer zachte kant van Lara 'fierce' Stone laat zien.

10x meest spraakmakende covers van 2011 vogue italia plus size

Onder het mom 'als we het doen, doen we het goed' plaatste Vogue Italia maar liefst drie plus size modellen op haar juni 2011 cover. Volgens sommigen had er wel wat meer mode in plaats van lingerie in de shoot mogen voorkomen, maar het is in ieder geval een goede stap richting meer diversiteit binnen de fashion business.

10x meest spraakmakende covers van 2011 kate moss david bowie

We begonnen met een mannelijk model dat eruit ziet als een mooi meisje en we eindigen deze top 10 met een vrouwelijk model dat is omgetoverd tot een mannelijke muzikant. De december editie van Vogue Paris draait volledig om Kerst en muziek, vandaar dat Kate Moss het blad siert in de gedaante van David Bowie. Niet Kate op haar knapst, wel een toffe cover.

10x meest spraakmakende covers van 2011 lady gaga collage

Eigenlijk past Lady Gaga niet meer in deze top 10. Maar de zangeres was dit jaar opnieuw verantwoordelijk voor zóveel unieke covers, dat we voor haar toch een uitzondering maken.

Welke cover uit 2011 is jou het meest bijgebleven?

Check voor nog meer fashionable lijstjes zeker ook onderstaande artikelen uit onze '10x' rubriek!

- 10x legendarische Karl Lagerfeld quotes

- 10x fashion hotels

- 10x vreemdste trends uit de geschiedenis

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top