Fashion

10x grootste modemomenten van 2011

2011 was fashion wise een jaar van vele hoogte-, maar ook enkele dieptepunten. Zo aan het einde van het jaar zetten we de tien modegebeurtenissen die ons het meest zijn bijgebleven voor je op een rij.

Kate Middleton trouwt in hot brand Alexander McQueen

Een unieke designer als Alexander McQueen opvolgen; we kunnen ons een makkelijkere klus voorstellen. Maar Sarah Burton flikte het. Iedere collectie die ze tot dusver voor huize McQueen heeft ontworpen zorgde voor een jubelstemming onder de internationale modepers. Het hoogepunt in 2011 was de door Sarah ontworpen trouwjurk van Kate Middleton. Wat nou Pippa's kont, wij keken alleen maar naar Kate d'r sprookjesjurk! De McQueen ontwerpster mocht dit jaar bovendien een British Fashion Award voor beste designer in ontvangst nemen. Hurray, hurray!

10x grootste modemomenten van 2011 kate middleton trouwjurk mcqueen

10x grootste modemomenten van 2011 mcqueen ss12

Gemengde gevoelens voor John Galliano

Ja, als we dan toch in de trouwstemming zijn... De japon die Kate Moss droeg toen ze met haar rock-'n-roll liefje Jamie Hince trouwde, was een creatie John Galliano. Kate happy, John happy zou je zeggen. Maar 2011 was een allesbehalve voorspoedig jaar voor monsieur Galliano. Er dook namelijk een filmpje op, waarin de designer allerlei antisemitische uitspraken uitschreeuwde. Brommen in de bak hoefde hij niet, maar hij moest wel een - vrij bescheiden, als je het ons vraagt - geldsom neerleggen voor de slachtoffers van zijn discriminerende gedrag. Ondertussen is er nog steeds geen vervanger gevonden die Galliano's taken bij Dior over kan en wil nemen. To be continued...

10x grootste modemomenten van 2011 kate moss john galliano

Met Ball hearts Alexander McQueen

Het jaarlijkse Met Ball in 2011, dat als thema 'Alexander McQueen: Savage Beauty' had, verdient dankzij het mooie thema en de eveneens prachtige outfits een aparte vermelding. De crème de la crème van de internationale mode- en entertainmentwereld toog naar New York om daar een eerbetoon te brengen aan de overleden designer. Louter gestoken in het mooiste van het mooiste, of course.

10x grootste modemomenten van 2011 met ball collage

Matchmaker Benetton

Over mode ging de Unhate campagne van Benetton niet bepaald, maar het merk bracht hiermee wel als vanouds de nodige commotie teweeg binnen én buiten de modewereld. Met behulp van de nodige Photoshop skills, lieten ze wereldleiders als verliefde stelletjes met elkaar zoenen. Make out, not war!

10x grootste modemomenten van 2011 benetton campagne

Betaalbare en peperdure wannahaves

Ieder seizoen kent z'n favoriete items, die je zo'n beetje op iedere blog en in ieder modeblad tegenkomt. 2011 was het jaar van een verrassend betaalbare it-bag, namelijk de olijk gekleurde tas van Cambridge Satchel Company. Hij is verkrijgbaar in hebberigmakende fluotinten en bungelt over de schouders van onder meer bloggers Hanneli Mustaparta en Carolina Engman (van Fashion Squad). Andere musthaves dit jaar waren Givenchy's items met panterprint en de glitter shoes van Miu Miu. Helaas zijn zowel het Miu Miu schoeisel als de katachtige Givenchy collectie aanzienlijk minder vriendelijk voor de portemonnee dan de CSC bag.

10x grootste modemomenten van 2011 favorieten collage

Horrorvoetjes bij Louis Vuitton

Van beeldige glittermuiltjes naar bont en blauwe modellenvoeten. De Louis Vuitton spring-summer 2012 show was op en top girly, maar de voeten in de puntige muiltjes zagen er allesbehalve fris en fruitig uit. Beelden van de toegetakelde voetjes choqueerden alle niet-modellen ter wereld.

10x grootste modemomenten van 2011 louis vuitton voeten

Donatella Versace for H&M

Na onder meer Viktor & Rolf, Stella McCartney en Lanvin was het in 2011 de beurt aan Donatella Versace om met H&M samen te werken. Studs, palmboomprints, felle kleuren en over de top sieraden bepaalden de look and feel van de collectie. Very Versace! Verrassend snel na het uitkomen van de Versace x H&M collectie werd bekend gemaakt dat Marni de volgende guest designer is. In 2012 zullen de vrolijk beprinte Marni items én een tweede Versace collectie in de H&M winkels komen te liggen. Twee keer zoveel te shoppen dus!

10x grootste modemomenten van 2011 versace H&M

10x grootste modemomenten van 2011 marni H&M

Piepjonge it-girls

De it-girls van 2011 zijn echt nog girls: Chloë Moretz (14), Hailee Steinfeld (14) en Elle Fanning (13). Merken als Miu Miu, Valentino en Chanel staan te dringen om hun aan te mogen kleden voor rode loper events en de grootste filmmakers willen maar al te graag met hun werken. Daar zouden wij net als deze meiden geen nee tegen zeggen!

10x grootste modemomenten van 2011 it-girls collage

Opnieuw hoogtijdagen voor de Dutchies

2011 was alwéér een gunstig jaar voor Nederlandse schones. Alle campagnes, editorials, shows en films uit 2011 opnoemen waaraan een Hollands model heeft bijgedragen is niet te doen, maar we zetten er toch een paar voor je op een rijtje. Gewoon, omdat we toch best trots zijn op deze beeldige boegbeelden. Kersverse mama Doutzen Kroes liep volledig afgetraind mee in de Victoria's Secret show en ze schittert momenteel in de Nederlandse film Nova Zembla. Crea bea Saskia de Brauw heeft inmiddels meerdere Chanel klussen op haar naam staan en was het gezicht van Dsquared2. Lara Stone ging volledig naakt voor de toonaangevende Pirelli kalender en werd door Tom Ford uitgekozen als het gezicht van zijn beauty campagne. Ook Lisanne de Jong, Daphne Groeneveld en Patricia van der Vliet zijn grote namen geworden in de internationale modellenwereld. Who's next?

10x grootste modemomenten van 2011 doutzen kroes victoria's secret

10x grootste modemomenten van 2011 saskia de brauw dsquared2

Goede Tijden, Slechte Tijden voor Marc Jacobs

2011 was one busy year voor Marc Jacobs. Zowel zijn Marc Jacobs collecties als die voor Louis Vuitton werden de hemel in geprezen door menig modejournalist, terwijl er ondertussen geruchten de ronde deden over zijn vertrek bij Louis Vuitton en nieuwe job bij Dior. Ook was er veel aandacht voor zijn eh... bijzondere campagnes (lees: een naakte, oude man met een tros ballonnen om zijn private parts gebonden) en de Louis Vuitton expo in Milaan. Helaas kwam er aan deze positive vibes een einde toen kort geleden de complete Marc Jacobs SS12 collectie gestolen bleek te zijn. Al snel daarna kwam het bericht naar buiten dat ook het leeuwendeel van de Louis Vuitton collectie was gejat. Laten we voor Marc hopen dat 2012 mooier begint dan 2011 is geëindigd!

10x grootste modemomenten van 2011 marc jacobs collage

Wat was volgens jou het grootste modemoment van 2011?

Honger naar nog meer fashionable lijstjes is eenvoudig te stillen met onderstaande artikelen.

- 10x modeboeken voor onder de kerstboom

- 10x fashion hotels

- 10x succesvolle gap toothed modellen

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top