Fashion

Trend report: geo liefde

Geometrische vormen zijn hot voor dit modeseizoen. It's hip to be square, of rechthoekig, driehoekig, cilinder-, of piramidevormig. Hoe meer geometrische vormen des te beter was de regel van modehuizen als Balenciaga, Celine en Prada. Wij kunnen ons ook wel vinden in deze gedachte en vlakken de winter door.

De grote meester in rechtlijnige vormen is Yves Saint Laurent geweest, hier vinden veel ontwerpers dan ook hun inspiratie voor hun fall/winter 2011 collecties. Samen met de kou zijn ook de scherpe randjes en de rechte hoeken gekomen. De rechte hoeken en futuristische silhouetten voeren de boventoon in collecties van Balenciaga tot Antonio Berardi en Pedro Lourenço.

baleciaga geo bal

Balenciaga fall/winter 2011

antonio geo

Antonio Benardi en Pedro Lourenço, fall/winter 2011

De legendarische Mondriaan jurk die YSL in 1965 heeft ontworpen was voor Prada de gemene deler in de collectie. De zwart witte lijnen opgevuld met primaire kleuren hebben plaatsgemaakt voor een kleurrijk lijnenspel met neonaccenten.

mondriaan mondriaan

Prada fall/winter 2011

Issey Miyake ging naast de origami collectie ook verder met lijnen trekken in het haar. Het haar werd geïnspireerd op Vidal Sassoon’s scherpe bob die in de jaren '60 een grote hit was.

geo

Issey Miyake fall/winter 2011

Geometrische vormen is het next level colorblocken, scoor ook wat geliefde voor jouw garderobe.

geo asos color

Links: 80%20 Eliotte Geometric Print Ankle Boots € 235,38

Rechts: ASOS Shirt Dress in Colour Block € 60,53


(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top