Fashion

Trend report: chic winter coats

De zoektocht naar de perfecte winterjas is geen gemakkelijke jacht. Een winterjas beïnvloedt heel jouw outfit dus een weloverwogen keuze moet het zeker zijn. Naast de vloed aan bont zien we veel mooi gesneden enkellange jassen. Met zo'n jas is jouw outfit chic gegarandeerd en ook nog eens lekker warm.

Een (faux) fur jas heb je als het goed is al in jouw kast hangen maar er is meer op winterjassen gebied. Voor het all eyes on you effect is een lange dramatische jas een aanrader. Deze jassen waren een hit bij Rodarte maar ook onder andere bij Michael Kors, Hermès en Giorgo Armani waren de over de vloer zwepende exemplaren te zien.

rodarte r

De Mulleavy zusjes gaven de Rodarte collectie veel drama met lange jassen gecombineerd met lange avondjurken. De lange overjas is een elegante optie voor zowel day and night.

mk armanijas

Michael Kors, Giorgio Armani fall/winter 2011

Voor een wat meer laidback look was er ook genoeg keuze op de catwalk. Een lekkere snuggie like dekenjas zagen wij bij Chloé in patchwork kleurenpracht, met franjes bij Max Mara en afgezet met leren beisjes bij Jean Paul Gaultier. Voor inspiratie voor gebreide poncho's, capes en oversized herenjassen kijk je bij Chanel, Etro, Derek Lam en Vanessa Bruno.

chloe bruno

Chloé, Vanessa Bruno fall/winter 2011

jp derek

Andrej Pejic rockt een shearling poncho uit de Jean Paul Gaultier fall/winter 2011 collectie en rechts Derek Lam fall/winter 2011

De androgyne look komt ook naar voren in de winterjassen trends. Grote oversized herenjassen die geen vrouwelijke vormen laten zien. Bij Stella McCartney, Sportmax, Dolce & Gabbana en Jil Sander was het androgyne coats galore. Een opvallende jassen trend die we ook in het voorjaar nog gaan zien is het bomber of varsity jack.

sportmax stella

Sportmax, Stella McCartney fall/winter 2011

Heb jij al een een mooie winterjas gescoord? Niet? Dan hebben wij hier twee mooie opties voor je.

nelly cape

Links: Rodebjer / Algol coat Nelly.com € 359,50

Rechts: Asos Cape With Fur Trim € 78.27

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top