Fashion

10x retro catwalks

Ieder seizoen proberen designers niet alleen met hun collecties, maar ook met groter dan grootse catwalks indruk te maken op het veeleisende modepubliek. Onder meer Karl Lagerfeld en Viktor & Rolf zijn dól op extreme catwalks. Maar hoe zagen de modeplankieren er vroeger uit? Wij laten het je met onze top 10 van deze week zien!

IJsschotsen, vliegtuigen en complete boerderijen; sommige ontwerpers weten van gekkigheid niet meer wat ze de catwalk op moeten slepen om het er nog spectaculairder uit te laten zien. Daarnaast worden oogverblindende lichtshows, pompende speakers en piepjonge modellen ingezet om het geheel nog eens wat extra sjeu te geven. We willen niet beweren dat vroeger alles beter was, maar anders was het absoluut.

Zo deden designers in de jaren '20 zeker hun best op de catwalks, maar ijsschotsen kwamen er niet aan te pas. Het publiek kon de ontwerpen van dichtbij zien en vaak zelfs aanraken. Ook was het meestal zo dat de ontwerper in person een praatje hield bij ieder ontwerp, in plaats van dat catchy tunes op volume 10 de ruimte vulden. Tijdens de fifties werden shows als die van Dior en Brioni al wat grootschaliger, maar ladylike en gracieus bleef het altijd.

Hieronder tien prachtige beelden van the good old fashion days!

10x vintage catwalks fifties dior

10x vintage catwalks twenties

10x vintage catwalks twenties2

10x vintage catwalks twenties5

10x vintage catwalks twenties4

10x vintage catwalks twenties7

10x vintage catwalks mic

10x vintage catwalks selfridges show

10x vintage catwalks springplank

10x vintage catwalks brioni fifties

Over welke catwalk zou jij wel willen schrijden?

Check voor nog meer fashionable lijstjes zeker ook onderstaande edities van onze '10x' rubriek!

- 10x vreemdste trends uit de geschiedenis

- 10x spring-summer 2012 trends

- 10x succesvolle gap toothed modellen

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top