Fashion

Hip of Horror: crazy schoeisel

De wondere wereld van de mode verrast ons vaak met unieke ontwerpen die alles behalve alledaags zijn. Denk aan vleesjurken, sieraden van haarballen en schoenen die ook dienst doen als superhero. Wij krijgen geen genoeg van dit soort bijzondere ontwerpen. Andreia Chaves verblijd ons dan ook met zijn arty (te) gekke schoenen.

Schoenenontwerper Andreia Chaves in opgegroeid in de Braziliaans business stad São Paulo. Doordat hij van jongs af aan de schoonheid van de chaos in de stad kon waarderen gebruikte hij dit in zijn ontwerpen. Zijn schoenen doen het ook erg goed op een sokkel in een museum maar kunnen volgens de Braziliaan ook echt gedragen worden.

invisible

"The invisible shoe"

De kunstenaar heeft een tijd in Florence gestudeerd waar hij textuur en bepaalde visuele effecten is gaan gebruiken in zijn ontwerpen.  De onzichtbare schoen (invisible shoe) is hier bijvoorbeeld een resultaat van, de buitenkant van de shoes zijn van spiegelmateriaal zodat de schoen het uiterlijk van de omgeving aanneemt.  

Een ander design van Chaves is de Prisma schoen een fascinerend gestructureerd ontwerp dat lijkt op een knap staaltje origami-werk. De schoen zorgt voor prachtige caleidoscoop like schaduwen op de grond.

prisma

prisma

"Prism shoe"

Ons favoriete ontwerp van de getalenteerde Braziliaan is de klittenband schoen. Hierin zie je goed hoe je met ieder soort materiaal een andere visie aan het ontwerp mee kunt geven. Door de schoen anders te dragen kan je als eigenaar van de schoen er ook een eigen draai aan geven.

klittenband

"Velcro shoe"

Met invloeden van ontwerpers als Maison Martin Margiela, Rei Kawakubo, Yohji Yamamoto en Issey Miyake, is het duidelijk dat Chaves ontwerpers waardeert die de norm probeert uit te dagen. En mensen hun perceptie over normale zaken te laten veranderen.

Wat vind jij van het schoeisel van de Braziliaanse ontwerper?

(Door: Lenny)

Deel dit artikel
Back to top