Fashion

10x limited edition parfums voor het najaar

Steeds meer modehuizen zien in dat hun merk niet compleet is zonder een welriekend luchtje. Wij scheiden graag het kaf van het koren voor je en gingen daarom op zoek naar limited editions van tien populaire fashion parfums voor dit najaar.

10x limited edition parfum juicy couture

Het luchtje Viva la Juicy (praliné, amber, jasmijn en vanille) kreeg een Nederlands tintje mee doordat de campagne is geschoten door het Nederlandse fotografieduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. De limited edition verpakking van het succesvolle Juicy Couture luchtje is alleen verkrijgbaar bij Macy's in Amerika. De gewone versie kun je via de webshop van De Bijenkorf aanschaffen (50 ml voor € 52,10).

10x limited edition parfum nina ricci estee lauder

Links: De Ricci Ricci fragrance (onder andere kersen, aardbei en patchoeli) uit 2009 van Nina Ricci draagt niet de meest originele naam, maar hij ruikt wel heerlijk en de collectors edition van dit jaar ziet er ook nog eens prachtig uit.
Rechts: Er zijn mensen die met grote moeite proberen alle special edition verpakkingen van Estée Lauder te verzamelen. Niet zo gek als je het ons vraagt, want het merk pakt haar solid perfumes ieder seizoen weer prachtig in. Wat dacht je van deze schattige olifant met Beautiful (onder meer roos, jasmijn en ylang-ylang)? Hij is voor krap driehonderd dollar verkrijgbaar bij Neiman Marcus, maar het luchtje kun je ook in de standaard fles bij De Bijenkorf shoppen (15 ml voor € 33,30).

10x limited edition parfum givenchy dahlia noir

Modehuis Givenchy staat voor romantische en tegelijkertijd duistere designs. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom het nieuwste parfum de naam Dahlia Noir (roos, iris en mimosa) heeft meegekregen. De limited edition fles is gemaakt van kristal en wordt verpakt in een zwarte doos met spiegeltjes aan de binnenkant. Veel poespas die je een luttele 1500 dollar kost. Nee, dan sparen wij liever door voor een echte Givenchy dress.

10x limited edition parfum thierry mugler angel hermes

Links: Eighties merk Mugler maakt momenteel een heuse comeback met haar modecollecties, dankzij Nicola Formichetti en grootste fan Lady Gaga. Maar Angel, één van de Thierry Mugler parfums, is al die jaren een succes gebleven. Er was dit jaar een speciale summer edition, al kun je voor deze herfst en winter misschien beter het origineel opspuiten. Je kunt Angel (citrusvrucht, meloen, perzik en pruimen) onder meer kopen via de webshop van De Bijenkorf (25 ml voor € 53,55).
Rechts: Modemerk Hermès staat niet alleen bekend om haar gebruik van leer voor collecties; ook de parfums die ze samenstelt zijn gewild. Voor de heren (en dus boyfriends of vaders) is er dit jaar de special edition van Terre d'Hermès, met onder meer muskus, sinaasappel en peper. Hij is via Neiman Marcus te bestellen voor 130 dollar per 30 ml.

10x limited edition parfum viktor rolf flowerbomb

Neerlands trots Viktor & Rolf liet met Flowerbomb (onder meer fresia, jasmijn, oranjebloesem en roos, 30 ml voor € 62) ook echt een spreekwoordelijke bom vallen binnen parfumland. Iedereen was weg van 't luchtje, and so were we. Daarom zijn we erg blij met het bericht dat de ontwerpers opnieuw met een limited edition voor Kerst komen. Het flesje, verpakt in feestelijke strikken, is vanaf november dit jaar verkrijgbaar. Begin dus maar alvast met sparen/subtiele hints geven!

10x limited edition parfum jimmy choo marc jacobs daisy

Links: Jimmy Choo maakte zonder moeite de overstap van schoenen naar parfum, want het gelijknamige parfum is een succesnummer gebleken. Voor komende Kerst zit er een limited edition aan te komen. Geen geduld? Shop dan het origineel, met tijger orchidee, zoete toffee en patchoeli (40 ml voor € 45).
Rechts: Één van de topluchtjes van designer Marc Jacobs, Daisy, krijgt voor dit najaar eenmalig een statement uiterlijk mee. Het zwart en knalroze refereert naar de gewaagde shows die de designer ieder seizoen neerzet. De Daisy Hot Pink editie is een 'rijkere' versie van het origineel. Ben je juist van de wat lichtere parfums? Ga dan voor Daisy Eau So Fresh (75 ml voor € 63), met viooltjes, appelbloesem en pruimen!

10x limited edition parfum nina ricci snow princess

En nog eentje van Nina Ricci (met weer een wat mindere naam)! De Snow Princess Edition met daarin Nina krijgt de prijs voor het meest winterse flesje mee naar huis. Helaas is deze bijzondere bottle alleen verkrijgbaar in de UK. Nina, bestaande uit onder meer pioenroos, kamperfoelie en paline, in een gewoon flesje kun je wél in Nederland bestellen (50 ml voor € 50,04).

Spuit jij iedere dag wat parfum op?

Check voor nog meer fashionable lijstjes zeker ook onderstaande edities van onze '10x' rubriek!

- 10x inspirerende mode films

- 10x modellen tweelingen

- 10x favoriete DIY bloggers

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top