Fashion

Hip of horror: granny fashion

Dat onze moderne cultuur lichtelijk geobsedeerd is door jeugd, daar trekken sommige modeliefhebbers zich gelukkig he-le-maal niks van aan. De streetstyle blog Advanced Style en fashion insiders als Anna Piaggi laten zien dat mode er óók voor de eh... minder jeugdigen onder ons is.

Jonge modellen, jonge bloggers en actrices front row, jonge designtalenten... De focus ligt in de modewereld over het algemeen op alles wat nieuwer dan nieuw, en dus ook piepjong is. Een recente trend is het teruggrijpen naar de tijden van weleer, door bijvoorbeeld nineties supermodellen op de covers en catwalks te plaatsen. Heel mooi voor meer diversiteit in de mode-industrie, maar wij willen nog een stapje verder gaan dan de dertigers en veertigers in fashion. Want wist je dat er genoeg pensioengerechtigde dames rondlopen die nog altijd super modisch gekleed de deur uitgaan en alles afweten van de mode van toen én nu?

De blog Advanced Style is opgericht om deze stylish ladies op een voetstuk te plaatsen. Oudere dames met gevoel voor stijl worden door bedenker Ari Seth Cohen op de gevoelige plaat gezet. Of zoals hij het zelf zegt: “Respect your elders and let these ladies and gents teach you a thing or twho about living life to the fullest. Advanced Style offers proof from the wise and silver-haired set that personal style advances with age.” Van keurige mantelpakjes en knotsen van ringen tot gekke prints en kekke hoofddeksels: deze dames zijn allesbehalve muurbloempjes en weten door hun decennia ervaring wat hun eigen stijl is. Watch and learn!

granny fashion advanced style ruitjes

granny fashion advanced style tulband

granny fashion advanced style streepjes

granny fashion advanced style ringen

granny fashion advanced style pied de poule

granny fashion advanced style groene tulband

granny fashion advanced style broek

granny fashion advanced style hermes

Ook enkele fashion insiders laten zien dat leeftijd niet een issue hoeft te zijn binnen de harde modewereld. Modejournalist Anna Piaggi en ontwerpster Iris Apfel zijn hier slechts twee voorbeelden van. Hun werk binnen de mode-industrie en toch wel bijzondere verschijning bewijzen nog maar eens dat stijlvol (en ja, wel aardig opvallend dus) ouder worden en relevant blijven in de modewereld absoluut mogelijk is.

granny fashion advanced style anna piaggi

Anna Piaggi

granny fashion advanced style iris apfel

Iris Apfel

Wat vind jij: kent mode leeftijdsgrenzen? Oftewel: Hip of Horror?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top