Fashion

10x stylish muziekvideo's

Als Lady Gaga of Beyoncé een nieuwe single uitbrengt, zijn we bijna net zo nieuwsgierig naar de videoclip als het deuntje zelf. Met een simpel filmpje komen ze niet meer weg; fashion willen we! Wij stelden deze week een top 10 op met de meest stylish muziekvideo's ever. En ja, bovenstaande diva's staan er natuurlijk ook tussen.

Lady Gaga - 'Yoü and I'

Lady Gaga heeft zoveel modische muziekvideo's gemaakt, dat het lastig is er maar één te selecteren voor deze top 10. Daarom gaan we maar voor haar splinternieuwe 'Yoü and I', die zoals gewoonlijk een tikkeltje vreemd is en full of fashion. Zo spotten we onder meer twee speciaal voor haar ontworpen jurken van Jan Taminiau om het lijf van Mother Monster (zie 2.16 en 3.51). Andere Gaga favorieten qua looks zijn 'Bad romance' en 'Paparazzi'.

Michael Jackson - 'Thriller'

Michael Jackson's 'Thriller' vormt without a doubt een mijlpaal in de geschiedenis van videoclips. De lengte van de clip, het verhaal en de groepschoreografieën waren vernieuwend en zijn iconische leren jasje vormt nog steeds een inspiratiebron voor modehuizen als Balmain.

Gwen Stefani - 'What you waiting for'

Er zijn maar weinig artiesten die een geheel eigen stijl weten neer te zetten, zowel qua muziek als kleding. Gwen Stefani is één van die weinigen, met goed verkopende platen en een bejubelde kledinglijn als bewijs. Haar unieke sound en gevoel voor fashion komen vooral in 'What you waiting for' mooi samen.

Madonna - 'Frozen'

De mode in 'Frozen' is niet eens zo spectaculair, maar stylish is de video wel. De manier waarop Madonna's heksachtige jurk overgaat in raven en rennende Doberman Pinschers is net zo betoverend als de muziek.

Outkast - 'Hey ya!'

Muzikale, stylish mannen met een gevoel voor humor, daar houden we van! In de video van 'Hey ya!' zien we vooral Outkast member 'André 3000' Benjamin veel voorbij komen, in onder meer paardrij outfits, een baret en een ruitjesbroek, met groen als hoofdkleur. En hij komt er nog mee weg ook!

George Michael - 'Too funky'

Nineties supermodellen als Linda Evangelista en Tyra Banks over een catwalk laten paraderen in over the top outfits. George Michael weet hoe je de aandacht moet trekken met een muziekvideo. Work it!

Róisín Murphy - 'Overpowered'

De kracht van Róisín Murphy's (voorheen de zangeres van Moloko) 'Overpowered' zit 'm vooral in de enorme tegenstelling tussen haar bombastische Gareth Pugh outfit en de doodnormale omgeving waarin ze ronddwaalt. Róisín draagt naast Pugh ook graag het werk van designers als Givenchy en Viktor & Rolf voor album covers en optredens.

Beyoncé - 'Run the world'

In 'Run the world' laat Beyoncé haar alter ego Sasha Fierce weer naar boven komen. En daar zijn wij meer dan blij mee, want dat levert niet alleen een lekkere power song op, maar ook Givenchy en Alexander McQueen couture!

Rye Rye ft. Robyn - 'Never will be mine'

Zowel rapster Rye Rye als de Zweedse zangeres Robyn hebben een voorliefde voor kleurrijke outfits met een gekke twist. Voeg deze twee muzikanten samen in één videoclip en je krijgt dan ook een overload aan heftige prints, gouden sieraden, jumpsuits en cut out shoulders.

Cyndi Lauper - 'Girls just wanna have fun'

Hoe kleedden feestende meiden zich in de jaren '80? Bekijk Cyndi Lauper's 'Girls just wanna have fun' en je weet het. Het getoupeerde haar, de blauwe oogschaduw en de petticoats zijn samen zó fout, dat het weer leuk wordt.

 

Welke mödische videoclip is jouw favoriet?

Check voor nog meer fashionable lijstjes zeker ook onderstaande artikelen uit onze '10x' rubriek!

- 10x behind the scenes bij modebedrijven

- 10x mode om op te eten

- 10x size issues in de mode-industrie

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top