Fashion

Mode illustratoren to know: part II

Fashion fotografie is hot, maar laten we vooral de mode illustratoren niet vergeten! Op het wereldwijde web zijn namelijk talloze tekentalenten te spotten. Eerder kozen we al vijf illustratoren voor je uit, nu is het tijd voor vijf nieuwe crea bea's.

De blog Paper Fashion wordt draaiende gehouden door illustratrice Kathryn Elyse Rodgers, die dat allemaal doet naast een fulltime job. Ze laat zich voor haar tekeningen inspireren door van alles: van bloggers tot de nieuwste collecties en van editorials tot streetstyle pics. Haar illustraties fleurt ze graag op met waterverf en glitters. Bovendien heeft Kathryn duidelijk een voorkeur voor bijzondere haardachten. Lovely!

mode illustratoren to know: part II paper fashion collageI

mode illustratoren to know: part II paper fashion II

Garance Doré is niet alleen een goede streetstyle fotograaf, maar ook een getalenteerd illustratrice. Het liefje van collega blogger Scott Schuman a.k.a. The Sartorialist houdt van tekeningen zonder al te veel poespas. De belijningen en kleuren zijn simpel, maar doeltreffend!

mode illustratoren to know: part II garance doré collageI

mode illustratoren to know: part II garance doré collageII

De veelal zwart-witte illustratries van Michael Hoeweler stralen een duister, comic book sfeertje uit. Misschien zou een stripboek met een fashion inslag een geschikt volgend project voor Michael zijn? Wij zouden 'm in ieder geval aanschaffen.

mode illustratoren to know: part II michael hoeweler collageI

mode illustratoren to know: part II michael hoeweler collageII

Sabine Pieper tekent bij voorkeur outfits die vers van de catwalk komen. Haar kleurrijke illustraties hebben al in talloze boeken gestaan, worden aan verschillende muur gehangen als onderdeel van een expositie en verschijnen in grote modebladen als de Britse Elle.

mode illustratoren to know: part II sabine pieperI

mode illustratoren to know: part II sabine pieperII

mode illustratoren to know: part II sabine pieperIII

De Australische Kelly Smith is het brein achter de blog Birdy & Me, waarop haar girly illustraties te bewonderen zijn. De gedetailleerde tekeningen zijn ingevuld met zoete kleuren en de geshowde outfits zijn altijd supervrouwelijk. Met name de Britse tijdschriften zijn fan van Kelly's werk, maar haar pareltjes zijn ook regelmatig in etalages van modeketens te spotten.

mode illustratoren to know: part II birdy & meI

mode illustratoren to know: part II birdy&meII

Al deze afbeeldingen zijn van de illustratoren zelf, klik op de naam of bijbehorende afbeeldingen om naar hun officiële website of blog te gaan!

Welke illustrator is jouw favoriet?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top