Fashion

Actrices: hun on screen en persoonlijke stijl

Soms maakt de kledingstijl van een personage uit een tv-serie zo'n indruk, dat de gedragen outfits bijna net zo bekend zijn als de serie zelf. Maar hoe zit het met de personal style van de bijbehorende actrices? Wij zochten de on screen en persoonlijke kledingstijl van enkele actrices voor je bij elkaar. Kijk en vergelijk!

Carrie Bradshaw uit SATC - Sarah Jessica Parker
Sex and the City, Sarah Jessica Parker a.k.a. Carrie Bradshaw en styliste Patricia Field. Het was en is de meest fashionable drie-eenheid die de televisie ons heeft gebracht. De eigenzinnige stijl van SJP's personage is kleurrijk, eclectisch, girly en altijd met een flinke knipoog. De mooiste designer pieces vliegen je in de verslavende serie om de oren. Sarah's eigen stijl is wat minder uitgesproken dan die van haar personage in SATC, maar voor premières pakt de actrice graag à la Carrie uit. Theatrale creaties van Alexander McQueen en Elie Saab zijn favoriet voor speciale gelegenheden.

actrices carrie satc stijl

actrices sjp eigen stijl

Rachel Berry uit Glee - Lea Michele
Rachel Berry's zangtalent is bijna net zo groot als haar talent om de meest preppy ensembles uit te kiezen. De zelfverklaarde ster uit Glee houdt van kniekousen, spencers, nette rokjes en meisjesachtige prints. De sprekende kleuren en netheid van haar outfits passen goed bij haar optimistische en perfectionistische karakter. Actrice Lea Michele is natuurlijk wat jaartjes ouder dan haar personage in Glee, dus haar persoonlijke stijl is ook een stuk volwassener. Voor red carpets kiest ze meestal voor een statement jurk in één sprekende kleur. In haar vrije tijd is Lea meestal in verzorgde looks te spotten, met jeans als basis.

actrices rachel berry glee stijl

actrices lea michele eigen stijl

Betty Draper uit Mad Men - January Jones
Huisvrouw Betty Draper heeft alle tijd om er ieder moment van de dag tot in de puntjes verzorgd uit te zien. Ben je fan van fifties en sixties outfits, dan ben je fan van Betty's stijl. Broeken draagt ze zelden of nooit. Beeldige jurken, statige mantels en oogverblindende sieraden heeft deze dame daarentegen in overvloed. Als January Jones' personage dezelfde kleding had gedragen als January zelf, was haar man uit de serie ongetwijfeld direct van haar gescheiden. Qua spijkerbroeken en plunging necklines dan hè. Want January 'gezicht van Versace' Jones houdt wel van een sexy rode loper outfit op z'n tijd. De actrice draagt in haar vrije tijd hippe items, die we zó op een festival terrein voor ons zien.

actrices mad men betty draper stijl

actrices january jones persoonlijke stijl

Serena van der Woodsen uit Gossip Girl - Blake Lively
De steenrijke Serena van der Woodsen uit Gossip Girl heeft de meest heerlijke -en voor ons onbetaalbare- fashion voor het uitkiezen. Een Stella McCartney jurkje? Een Dior jas? Een volledige Chanel outfit? No problemo. Met dat laatste merk hebben we ook meteen de grootste overeenkomst tussen Serena's en Blake's eigen stijl te pakken. Sinds Blake het gezicht is van Chanel's tassenlijn spotten we haar in bijna niets anders meer. Zo showde ze haar benen tijdens de Chanel Cruise 2012 show in een zwart-wit ensemble van het Franse modehuis. En nu ze zoveel klust voor het merk, heeft ze waarschijnlijk net zoveel keus aan outfits als haar personage Serena.

actrices serena gossip girl stijl

actrices blake lively persoonlijke stijl

Betty Suarez uit Ugly Betty - America Ferrera
Zo op het eerste gezicht zien Betty's looks eruit als Carrie Bradshaw outfits gone bad. Maar we moeten (lachend) toegeven dat het toch wel iets heeft, zo'n hysterisch stijltje. Het is zo... uniek. En het past in ieder geval perfect bij America Ferrera's chaotische en vrolijke personage uit Ugly Betty. Met haar eigen outfits doet America het een stuk rustiger aan. Op red carpets benadrukt de actrice haar curves met smaakvolle galajurken en haar vrije tijd-stijl is een mix tussen casual en klassiek. Zou ze de beugel, bril en B-ketting van haar personage Betty missen?

actrices ugly petty stijl

actrices america ferrera persoonlijke stijl

Van wiens on screen en/of persoonlijke stijl ben jij fan?

(Door: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top