Fashion

10x gender neutrale fashion

Kanye West droeg tijdens het Coachella festival een kleurrijke blouse uit Celine's s/s 2011 collectie. Modeblogs raakten er niet over uitgepraat: een mannelijke rapper in een damesblouse! Wij waren zelf minder verbaasd, aangezien wij al vaker fashionable heren in dameskleding spotten en andersom. Check nu onze top 10.

Het is een ware trend onder fashion lovers, om items uit collecties voor het andere geslacht te dragen. Zo droeg Liv Tyler een trui uit de mannelijke Givenchy collectie en spotten we blogger Bryanboy in vrouwelijke items als high heels en tops uit damescollecties. We zien dan ook steeds vaker looks op de catwalk voorbijkomen, die makkelijk door zowel mannen als vrouwen kunnen worden gedragen. Wij vinden het superslim en handig; zo heb je nóg meer opties om je garderobe mee te vullen!

Welke man/vrouw komt het beste weg met zijn/haar gender neutrale look?

10x gender neutrale fashion kanye west in celine

Kanye West is niet alleen spraakmakend op muziekgebied. Tijdens Coachella rockt hij een Celine blouse uit de spring/summer 2011 damescollectie.

10x gender neutrale fashion liv tyler in givenchy

Actrice Liv Tyler draagt dezelfde rottweiler print uit de Givenchy herencollectie als Riccardo Tisci, de designer van het modehuis.

10x gender neutrale fashion marc jacobs in prada

Marc Jacobs is net als half modeland helemaal weg van de spring/summer 2011 collectie van Prada. Hier draagt hij een fur stola uit de collectie als een shawl.

10x gender neutrale fashion bryanboy in dolce & gabbana

Blogger Bryanboy a.k.a. Bryan Grey-Yambao, staat bekend als iemand die niet bang is dameskleding en -schoenen te showen. Hier draagt hij een bling vestje uit Dolce & Gabbana's fall/winter 2010 damescollectie.

10x gender neutrale fashion adl in benan

Anna Dello Russo draagt meestal supervrouwelijke kleding in snoepkleurtjes, maar ze treedt ook wel eens uit haar comfort zone. De hoofdredactrice van de Japanse Vogue draagt een pak uit Umit Benan's fall/winter 2010 collectie.

10x gender neutrale fashion goldstein in balmainDe Amerikaanse multimiljonair James Goldstein zag dit rode Balmain jack uit de spring/summer 2011 damescollectie en dacht meteen: die moet ik hebben!

10x gender neutrale fashion michael jackson in givenchy

Michael Jackson zag de gender neutrale fashion trend al in 2009 aankomen. Tja, je bent een icoon of je bent het niet. De overleden popster draagt hier items uit de fall/winter 2007 collectie van Givenchy. De rok laat hij achterwege...

10x gender neutrale fashion elly jackson in viktor & rolf

La Roux-zangeres Elly Jackson is groot fan van blazers. Tijdens haar optreden bij de spring/summer 2011 show van Viktor & Rolf Monsieur droeg ze er natuurlijk één van het Hollandse designduo. Hij past perfect bij haar androgyne uiterlijk!

10x gender neutrale fashion mukamal in proenza schouler

Andrew Mukamal ziet als assistent bij Seventeen magazine regelmatig kekke dameskleding voorbij komen. Hier draagt hij een top uit Proenza Schouler's resort 2011 collectie.

10x gender neutrale fashion taylor tomasi in comme des garcons

Taylor Tomasi Hill kleedt zich als 'hoofd van accessoires' bij de Amerikaanse Marie Claire áltijd goed. In deze streetstyle pic draagt de fashionable redhead een Comme des Garçons jasje uit een herencollectie.

Heb je nog meer behoefte aan modische lijstjes? Check dan zeker ook deze edities van onze '10x' rubriek!

- 10x mode om op te eten

- 10x fashion designer samenwerkingen

- 10x celebrities met succesvolle kledinglijn

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top