Fashion

Kleurenexplosie op Milaan Fashion Week

De modewereld meer kleur geven. Dat is waar het bij de grootste ontwerpers om draaide, tijdens het showen van hun collecties op de Milaan Fashion Week. Na de color-blocking trend die al opdook op de catwalks van spring/summer 2011, hebben designers de smaak te pakken. Want kleuren zijn volop aanwezig in de fall/winter 2011 collecties!

Toch wisten de designers ondanks dat ze kleur gemeen hadden in hun collecties, één voor één een andere beeld uit te stralen. Bij Alberta Ferretti zagen we speelse kleuren en prints, maar de silhouetten bleven klassiek.

Alberta Ferretti Fall/winter 2011 Alberta Ferretti Fall/winter 2011

(Alberta Ferretti)

Missoni ging voor kleur met zachte pastels in combinatie met soepelvallende stoffen en een oversized look.

Missoni Fall/winter 2011 Missoni Fall/winter 2011

(Missoni)

De collectie van Dolce & Gabbana is als het aan ons ligt één van de beste shows van de Milaan Fashion Week, vanwege de goede draagbaarheid. Met kleur werd de boyfriend trend nieuw leven ingeblazen. En door de print die in veel ontwerpen was terug te zien, zagen we letterlijk sterretjes...

Dolce & Gabbana Fall/winter 2011 Dolce & Gabbana Fall/winter 2011  

(Dolce & Gabbana)

Met klasse en stijl wandelden modellen over de catwalkvan Gucci in klassieke mantels en pantalons, die ons door de geweldige kleurencombinaties verrasten.

Gucci Fall/winter 2011 Gucci Fall/winter 2011   

(Gucci)

Welke ontwerper heeft de kleurentrend het beste overgebracht in de collectie? Alberta Ferretti, Missoni, Dolce & Gabbana of Gucci? Eén ding is in ieder geval zeker, met zwart kom je deze winter niet weg!

(Tekst: Evelien)

Deel dit artikel
Back to top