Fashion

Trendvoorspelling voor Fashion Week fall 2011

De New York Fashion Week, die alweer bijna is afgelopen, levert ons alvast een voorproefje van wat we voor fall 2011 qua trends kunnen verwachten. Naar aanleiding van de fashion parades in New York voorspellen wij wat er de komende weken in Milaan, Londen en Parijs zal worden geshowd!

Publiekslievelingen als Marc Jacobs, Alexander Wang en Rodarte hebben hun collecties al aan het begin van deze überdrukke fashion maand geshowd. We spotten op de New Yorkse catwalks naast het gebruikelijke zwart veel kleur, al kregen veel items wel een donkerdere tint dan de knalkleuren van de spring shows. Verder droegen de modellen veel lange rokken en jurken, hooggesloten kraagjes en strak gesneden suits. Hieronder een top 5 met grootste trends tijdens de NYFW, waarvan wij verwachten dat deze ook in Milaan, Londen en Parijs booming zullen zijn!

1. Metallics

Met metallics schitter je als nooit tevoren, maar dan zonder de kitscherige glittertjes. Tip: combineer je glanzende items met matte materialen! Zo komt de metallic stof beter tot z'n recht en is je look niet overdone.

nyfw trends metallics
Links: Marc by Marc Jacobs, rechts: Marc Jacobs

2. Capes

De cape is cool. Naast onderstaande black beauties spotten we deze comfy jas ook bij Marc Jacobs en Donna Karan.

nyfw trends capes
Links: The Row, rechts: Alexander Wang

 3. Fur
Al zijn de New Yorkse winters nog zo koud, dat is geen excuus voor designers om nog steeds echt bont te gebruiken in hun collecties. Hopelijk zien ontwerpers zo snel mogelijk in dat faux fur net zo prachtig is als het echte werk en diervriendelijk bovendien.

nyfw trends collageII
Links: The Row, rechts: Altuzarra

4. Blauw

Deze tint signaleerden we ook al veel tijdens de AIFW. Verkrijgbaar in iedere mogelijke tint en ook prima geschikt om ton sur ton te dragen. nyfw trends blauwe outfits
Links: Diesel Black Gold, rechts: Rodarte

5. Streepjes en ruitjes

Pff... alwéér ruitjes en streepjes? Dat was eigenlijk het eerste wat we dachten bij het zien van deze populaire printjes. Mix en match meerdere printjes door elkaar, om toch niet verveeld te raken!

nyfw trends streepjes en ruitjes collage
Links: DKNY, rechts: Betsey Johnson

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top