Fashion

MAC cancelt Rodarte make-up collectie

De make-up collectie die Rodarte ontwikkelde voor make-up gigant MAC, komt definitief niet in de winkels te liggen. Een artikel uit de collectie kreeg de naam 'Juarez', naar de Mexicaanse spookstad waar honderden vrouwen zijn verkracht en vermoord. Na furieuze reacties besloot MAC de boel af te kappen.

Helaas, helaas. De veelbelovende samenwerking tussen MAC en fashion darlings Kate en Laure Mulleavy komt – niet bepaald abrupt – tot een einde na de nodige commotie op het wereldwijde web.

mac x rodarte

De Mulleavy zusjes gaven de artikelen namen als 'Juarez' en 'Factory', naar aanleiding van een roadtrip door Texas en Mexico. Iets wat Jessica Wakeman van The Frisky in het verkeerde keelgat schoot. Zij wees haar trouwe lezers erop dat de Mexicaanse fabrieksstad Juarez berucht is vanwege de grote hoeveelheid jonge vrouwen die er zijn verkracht en vermoord. De op z'n zachtst kwade reacties richting MAC en Rodarte bleven niet lang uit.

Ondanks het stopzetten van de collectie zal MAC alsnog alle opbrengsten aan goede doelen doneren die de vrouwelijke bevolking van Juarez ondersteunen. Een goede zet!

(Tekst: Joyce)

Deel dit artikel
Back to top