Fashion

De meest extreme mode-ontwerpen

In de loop der jaren zijn er talloze bijzondere ontwerpen voorbij gekomen op de catwalk. Met name Viktor & Rolf, Jean Paul Gaultier en Alexander McQueen wisten de modewereld te verbazen (en shockeren) met hun ontwerpen.Wij laten je de beste ontwerpen zien...

Enkele van de opvallendste ontwerpen zie je hieronder.

In de modeshow van Viktor & Rolf voor de herfst/winter van 2007/2008 droegen de modellen hun eigen licht en geluid met zich mee. Het zorgde voor een spectaculair beeld al zal het voor de modellen aardig zwaar geweest zijn.

Mode-ontwerper Giles maakt van zijn show ook vaak een spektakel. In deze harige, eivormige outfit wil (denk ik) alleen niemand naar een feestje.

Bij de presentatie van Hussein Chalayan’s herfst/winter collectie voor 2001/2002 droegen de modellen meubels in de show.

Martin Margiela ontwierp voor de lente/zomer van 2009 een cape van blond haar. Of het echt mensenhaar is geweest, weten we niet. Laten we hopen van niet.

Jean Paul Gaultier ontwierp Madonna’s kostuums voor haar Blonde Ambition Tour in 1990. Tijdens die tour droeg ze de oh-zo-bekende puntige bh die de hele wereld shockeerde. Twee jaar later was Madonna nogmaals te zien in een modeshow van Jean Paul Gaultier waar ze nog net even iets opvallender voor de dag kwam...

En Jean Paul Gaultier’s succesvolle puntige bh blijft zichtbaar in zijn collecties. Voor aankomende zomer ontwierp hij nog een outfit met puntige bh en buik, voor zwangere vrouwen.

Vivienne Westwood’s schoenen waren zo hoog dat zelfs Naomi Campbell zich er niet staande op kon houden tijdens de modeshow in 1993. Gelukkig kon het Britse model er zelf om lachen.

McQueen’s Armadillos schoenen hebben het afgelopen jaar volop in de belangstelling gestaan. Eerst omdat het een wonder leek dat de modellen er in de modeshow op konden lopen en later omdat ook Lady Gaga de Armadillos droeg in de clip van haar single Bad Romance.

Welk ontwerp vind jij het meest bijzonder?

(Tess)

Deel dit artikel
Back to top