Fashion

Nieuwe collectie Spijkers & Spijkers

Tijdens de Milan Fashion Week presenteerden de Arnhemse tweelingzussen Riet en Truus Spijkers hun nieuwste collectie. Voor de winter van 2010 lieten ze zich inspireren door de film Metropolis.

Metropolis, een film van Fritz Lang uit 1927, was het uitgangspunt van de nieuwste najaarscollectie van Spijkers & Spijkers. De herkenbare hoge gebouwen uit die film waren terug te zien in de strikken die de modellen om hun hals geknoopt hadden en kwamen terug als prints op enkele tops en jurkjes.

Zwart, grijs, zilver, bruin en goud waren de kleuren van de collectie. De meeste ontwerpen waren getailleerd, bij andere designs werd de taille geaccentueerd door een brede, geknoopte riem. Dikke wollen materialen werden afgewisseld met glanzende, metalic stoffen. Behalve rokjes, colbertjasjes, leggings en wollen truien liet Spijkers & Spijkers ook enkele jumpsuits en een creme-kleurige bontjas zien.

Om de industriëlek looks helemaal af te maken, droegen de modellen kettingen en armbanden, die leken op metalen machine-onderdelen en tandwielen.

Kortom: de collectie vormde een goede mix van moderne en vrouwelijke ontwerpen.

(Tess)

Foto's: Spijkersenspijkers.nl

Deel dit artikel
Back to top