Fashion

Turnover viert verjaardag met jubileumcollectie

Het Nederlandse modemerk Turnover is jarig! Ze bestaan 21 jaar en vieren dit met een unieke jubileumcollectie, bestaande uit 21 gebreide stukken, genaamd 'iconic pieces'.

 

De limited edition collectie bestaat uit 21 klassiekers waaronder  de little black dress, de Bretonse trui, de coltrui, het mantelpakje. het Chanel-jasje en de redingote. Alle stukken uit de jubileumcollectie zijn gebreid. Niet alleen de sweater, de sjaal en de trui-jurk, maar ook de trenchcoat, de kamerjas, de jumpsuit, de parka en zelfs het mannenpak, de bontjas en het motorjack.

De kledingstukken zijn onderling te combineren, zodat het mogelijk is een complete outfit van knitwear samen te stellen, van top tot pak tot jas en sjaal. De hele collectie is gemaakt van honderd procent natuurlijke kwaliteitsmaterialen als katoen, mohair, kasjmier en merinowol in zachte grijstinten en zwart.

“Knitwear wordt altijd gezien als zacht. We hebben ons jubileum aangegrepen om het een stap verder te brengen en onverwachte, gebreide items te maken, zoals een tailored pak en een stoere jas. Het blijft allemaal heel comfortabel en draagbaar en het materiaalgebruik geeft de collectie een bijzondere twist”, aldus Arna Cornelissen van Turnover.

De collectie is vanaf september 2010 verkrijgbaar. Ik kan niet wachten! (Monique)

Deel dit artikel
Back to top