Fashion

Designer collaborations van 2009

2009 was hét jaar van de collaborations. Oftewel: samenwerkingen tussen twee modemerken, en dan liefst één hele exclusieve, en één massagigant. Wat was jouw favoriet?

Zo hadden we zowel Erickson Beamon, als Rodarte als Anna Sui voor Target. Anna Sui ontwierp tussendoor ook nog een paar FitFlops. Rachel Roy designde in Amerika voor Macy's. En dan de vele H&M collabs: Matthew Williamson, Jimmy Choo en later Sonia Rykiel.

Jimmy Choo deed 't niet alleen met H&M, ze maakten ook stoere regenlaarzen voor Hunter.

Om niet te vergeten de designercollecties bij Topshop: van Kate Moss (okee, niet écht een designer maar toch érg populair..) tot Emma Cook en zelfs Louise Goldin. En als klapper op de vuurpijl: Christopher Kane voor Topshop! Ook topontwerper Giles Deacon deed aan samenwerkingen: hij tekende een mooie wintercollectie voor budgetketen New Look.

En dan de sportmerken. (Ga ik je al vervelen?). Jeremy Scott voor Adidas was geweldig, maar ook Alexander McQueen voor Puma was érg geliefd.

In ons eigen kikkerlandje deden we ook vrolijk mee aan deze trend. Zo betoverdenViktor & Rolf de Bijenkorf en verkocht Monique van Heist een preview van haar bijzondere modeproject ‘hellofashion’ in de Bijenkorf Amsterdam. Op zijn beut ontwierp Marcel Wanders een speciale interieurcollectie voor de Nederlandse modegigant. En de grootste verrassing van het jaar: Frans Molenaar voor C&A!

In 2010 gaan we overigens weer lekker door met designer collaborations. De eerste op de planning? Henry Holland! De Britse designer is een samenwerking aangegaan met het chique warenhuis Debenhams. Vanaf volgend jaar januari kun je in 64 filialen een exclusieve kledinglijn van Holland vinden… (Monique)

Deel dit artikel
Back to top