Fashion

Dé 10 mode-musthaves voor dit najaar

Kun je niet kiezen uit het enorme kledingaanbod in de winkels? Wij zetten voor jou de tien items voor het najaar op een rij die je absoluut in je kledingkast moet hebben. Met deze mode-musthaves creëer je in no-time een geweldige party-look en kom je ook op je werk of op school super fashionable voor de dag.

1. Ruches

Voor het najaar zie je veel laagjes en ruches. Samen vormen deze trends een romantische en supervrouwelijk look. Draag bijvoorbeeld een blouse of jurk met ruches en laagjes, het liefst in een lichte kleur.

2. Lange gebreide vesten

Tijdens de koude winterdagen is niets fijner dan het dragen van een lang gebreid vest. Haast iedere kledingzaak verkoopt deze vesten in verschillende varianten en lengtes. Kies voor neutrale kleuren als grijs, beige, zwart of bruin, zodat je de vesten makkelijk kunt mixen met andere kleding. Om te voorkomen dat je er wellicht wat slonzig uitziet, kun je er een riem op dragen om je silhouet te accentueren.

3. Boyfriend blazer

Het mannelijke colbert is al een tijdje in de winkels te zien en blijft ook dit najaar een hit. Leuk op een skinny jeans of juist een wat wijdere pantalon. Stijl dit jasje af door de mouwen op te rollen of te stropen. Wil je deze boyfriend blazer toch wat vrouwelijker maken? Draag er dan een sexy top onder of combineer de colbert met een sjaaltje of een riem.

4. Bolvormige rokjes

Hoewel jurkjes op dit moment populairder lijken te zijn dan rokjes kun je met deze rokjes absoluut de show stelen. De rokjes moeten net boven je knie komen en ietwat bolvormig zijn. Met verschillende laagjes of plooien aan de zijkant is het rokje een echte showstopper. Draag er een basic top of t-shirt op en you’re good to go!

5. Pantalon met wijde pijpen

Deze trend kun bijna niet negeren. De wijde pantalon waarvan de pijpen onderaan nauw sluiten, moet je beslist in je kast hebben liggen. De pantalon ziet er erg elegant uit met een hakje of een open schoen. Het is wel het mooist als je de top of blouse, die je erop draagt, in je pantalon stopt, zodat de pantalon volledig tot zijn recht komt. Hier twee zwarte exemplaren, maar ze zijn ook super in grijs of beige.

6. De open enkellaarsjes

Enkellaarsjes zijn dit najaar nog steeds hot. Probeer, als het kan, de kleur van je laarsjes af te stemmen op je kleding. Of kies voor zwart, dan zit je altijd goed.

7. Gebreide jurk

Geen zin om veel tijd aan je outfit te besteden? Met een panty of maillot en een lange gebreide jurk ben je zo klaar en het is nog lekker warm ook. Draag er een leuke sjaal of riem op en je ziet er heerlijk herfstproof uit.

8. Schoudervullingen

Aangezien de schoudervullingtrend uit de jaren ’80 een ware comeback maakt, kun je dit najaar niet achterblijven. Er zijn allerlei tops, jasjes en truitjes te vinden waarbij de schouders extra worden benadrukt door schoudervullingen, epauletten, extra lagen, franjes of pailletten. Speel je liever op safe? Kies dan een zwart colbertjasje met schoudervullingen, dat staat bij iedereen.

9. T-shirt met coole print

Weet je niet wat je onder je boyfriend blazer aan moet? Met een t-shirt met zwart-wit print zit je altijd goed. Kies er bijvoorbeeld één met een stijlicoon zoals Marilyn Monroe of Audrey Hepburn.

10. Party dress

Zorg ervoor dat je in ieder geval één hippe party dress in je kast hebt hangen. Dit najaar draait alles om glimmende stofjes en schitterende pailletten. De meeste van deze jurkjes zijn gemakkelijk te combineren met een zwarte legging of panty. Je mag opvallen met je outfit dus pak vooral flink uit!

(Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top