Fashion

De comeback van de spijkerblouse 

Tijdens de internationale modeweken van afgelopen periode kwamen we bepaalde kledingstukken telkens weer tegen bij verschillende merken. In diverse collecties zagen we jurken met één schouder, korsetten en mannelijke colbertjasjes. Daarnaast leek één kledingstuk zijn comeback te maken: de spijkerblouse.

In vele modeshows kwam de blouse in uiteenlopende varianten voorbij. Merken als Chloé, Ralph Lauren, Helmut Lang en Twenty8Twelve (de kledinglijn van Sienna Miller) toonden hun versie van de spijkerblouse. Ook de show van D&G zat vol met variaties op deze blouse. In de meeste gevallen hadden de ontwerpers gekozen voor een lichte spijkerstof. Alleen Derek Lam en Jean Paul Gaultier gebruikten een donkere variant. Hier en daar kreeg de stof opvallende accenten zoals kant of bruin leer. De spijkerblouse werd in veel van de gevallen vrij wijd en mannelijk gedragen.

Enkele spijkerstofoutfits van Ralph Lauren vielen zo soepel om het lichaam van de modellen dat het leek alsof ze van linnen of zijde waren gemaakt. Het gaf de stoere uitstraling van spijkerstof opeens een sierlijk tintje.

Naast de spijkerblouse en de spijkerbroek, die sowieso ieder seizoen terugkeert, waren ook jurken, tuinbroeken, tops en gilets van spijkerstof te zien op de catwalk. De denim-look is back! (Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top