Fashion

De trends voor 2010: de stoffen

Het zit erop… na vier hysterische modeweken kunnen we weer op adem komen. Alle grote en opkomende merken hebben hun collectie voor de lente en zomer van 2010 gepresenteerd. De allerlaatste modeshows werden donderdag in Parijs gehouden. En natuurlijk wil iedereen nu weten wat de modetrends voor 2010 zijn!

Het viel dit jaar niet mee om een rode draad te ontdekken in de vele, erg uiteenlopende, shows. Wel leken de meeste merken voor een softe aanpak te hebben gekozen met lichte kleuren, soepelvallende stoffen en vrouwelijke bloemenprints. In dit artikel alles over de stoffen van het komende modeseizoen.

Opvallend is dat er ontzettend veel doorschijnende materialen zijn gebruikt voor de zomercollecties van 2010. Van transparante sokken (Christian Dior) tot broeken en tops (Missoni). Zowel Dsquared, Zac Posen als Sonia Rykiel ontwierpen zelfs doorschijnende regenjassen. Doordat er veel transparante stoffen gebruikt werden, waren de kledingstukken ultra-licht en daardoor heel soepel. Ze bewogen sierlijk mee met iedere stap die de modellen zetten.

Veel van de catwalklooks bestonden uit talloze lagen stof (Givenchy, Gianfranco Ferré, Nina Ricci) die elegant gedrapeerd waren of sierlijk over elkaar heen vielen. De kleding had vaak vrouwelijke accenten als ruches, bloemen (Alberta Ferreti) en strikken (Valentino), gemaakt van stoffen als tule, zijde of organza. Op het gebied van de laagjes overtrof het Nederlandse modeduo Viktor & Rolf alle andere merken. De V&R-ontwerpen bestonden uit tientallen lagen tule. Daardoor hadden de outfits ontzettend veel volume, wat leidde tot een opvallende show.

Beelden: Style.com 

(Tess van Daelen)

Deel dit artikel
Back to top