Fashion

Balenciaga @ Paris Fashion Week

De grote internationale Fashion Weeks zijn voorbij. New York, Londen, Milaan en als laatste Parijs: modeliefhebbers vallen nu in een groot zwart gat. De laatste modeweek eindigde vorige week vrijdag in Parijs. En hét hoogtepunt van die week vond toch ik wel de show van Balenciaga…

 

De romantische fall/winter ’09-collectie van Nicolas Ghesquiere spetterde van de catwalk af. We zagen een heerlijke collectie van pastelkleuren (roze, blauw en paars) in combinaties met zijden stoffen. De plooirokjes in zachtroze, baby blauw en pastelpaars zagen er om te smullen uit. Dit in combi met een nauwsluitende zilveren glittertop gaf het geheel iets extra’s (door jullie Fashionscene-redactrice omgedoopt tot ijskoninginnenlook!). Naast de poeder- en pasteltinten zagen we in de collectie ook wat felle uitspringers als felblauwe accenten op een glansjurkje of juist een mosterd/goud gele tailleceintuur over een blazer.

BalenciagaBalenciaga
BalenciagaBalenciaga
BalenciagaBalenciaga
BalenciagaBalenciaga

De prints waren druk en leek alsof Nicolas zijn verfkwast op de zwierige jurken en tops had losgelaten. Leuk detail was het lage decolleté, waaronder je een kanten bandeau zag. Een trend voor komend seizoen? De transparante zwarte panty’s mét zwarte stipjes vond ik ook erg apart onder een little black dress. Het schoeisel was zeker ook het bewonderen waard. Balenciaga koos voor last season shoes, trok er een panty overheen en bewerkte het met een aantal stofjes.

Romantische ijskoningin versus uitbundig sjiek: de show van Balenciaga behoort zeker tot mijn favoriet. Wat vind jij van de collectie? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top