Fashion

Nieuwe collectie Rosanne Bergsma

Een tijdje terug kon je het artikel lezen over modestudente Rosanne Bergsma. De ontwerpster in spé is nu afgestudeerd en al en komt weer met een nieuwe collectie geweldige schoenen met een aparte twist…

 

De tijden van simpele schoenen zijn voorbij. De meeste exemplaren lijken wel op kleine kunstwerkjes. Zo ook de high heels van voormalig ArtEZ-studente Rosanna. De ontwerpster heeft niet stilgezeten de laatste tijd. De afgelopen maanden was ze druk bezig met haar nieuwste schoenencollectie. Haar laatste is haar examencollectie van ArtEZ, bestaande uit mosterdgele suède sleehakken, een aparte versie op de gymp en een romantische pump, geïnspireerd op tentconstructies.

“Mijn examencollectie bestaat uit 5 paar schoenen die ontstaan zijn uit de vormtaal van tentconstructies. Deze constructiewijze heeft mij geïnspireerd tot het maken van nieuwe vormen van een schoen. Gelaagdheid van materiaal, boog -en trekspanning en het verschil tussen een binnen en buiten vorm zijn terug te vinden in mijn ontwerpen. Mijn werk gaat over nieuwe technische oplossingen en de detaillering die daar uit voortkomt. Traditioneel vakmanschap staat centraal. Dit is voor mij de weg naar kwaliteit. Vakmanschap staat voor mij ook voor luxe en exclusiviteit. De luxe schuilt hem in de zichtbare aandacht en precisie waarmee mijn ontwerpen zijn gemaakt en de keuze voor optimale materialen en technieken.”

Rosanna BergsmaRosanna Bergsma
Rosanna BergsmaRosanna Bergsma
Rosanna Bergsma

Oordeel zelf. Wat vind jij ervan? (Elisah)

Beeld: Simone van Rees
Deel dit artikel
Back to top