Fashion

Hunkydory najaar 2009

Modemerk Hunkydory presenteert een ‘dreamlike’ collectie geïnspireerd op het epische drama van Stanley Kubrick over de gondeliers van Venetië.

We zien dus ook veel Victoriaanse invloeden en details, zoals fluweel, manchetten, zichtbare en verborgen knopen, linten en broderie. De kragen zijn goed doorgewerkt met smock en borduurwerk. De klassieke gebreide wrap-around cardigan is uitgewerkt met lange slanke mouwen. De collectie bestaat voornamelijk slanke mouwen uit wijde tops, blazers en jassen in wol, korte jasjes en een vest van fake fur.

De kleuren bestaan uit grijstinten, petroleum, framboos, zwart en wit, lichtbruin, roze, en beige. De stoffen variëren van het dunste katoen tot kasjmiermengelingen, metaal en leer.

Onze favorieten:

- Het huzarenjasje in fluweel met gouden borduurwerk en knopen

- Lang gedrapeerde gebreide cardigans met lint en knopen

- Sweaters en vesten in lichtgrijs

- Zwarte, korte pleated legerrokken, nauwsluitende taille en borduurwerken

- Mousseline blouses in framboos, grijs en wit

Nieuw in de collectie zijn accessoires als armbanden, kettingen, riemen, caps en haarlinten.

Over Hunkydory

Hunkydory werd opgericht in 1996 door Ulrika en Christopher Bjercke. Zij ontmoeten elkaar tijdens hun Esmod-opleiding in Parijs. Hunkydory wordt vertegenwoordigd in 260 winkels in 12 verschillende landen. In Nederland wordt het verkocht bij een heleboel zaken, zoals Leuk in Amsterdam en L’altradonna in Rotterdam. Check deze site voor alle verkooppunten! (Monique)

Deel dit artikel
Back to top