Fashion

Vette Fila’s

Fila was in de tijd dat wij allemaal nog een beugel hadden en op de muziekschool zaten een gigantisch merk. De laatste jaren is het toch best wel heel erg stil geweest rond het Italiaanse merk en dat deed best een beetje pijn. Fila bestaat al sinds 1911 en is vernoemd naar de twee broers die het bedrijf zijn begonnen. Sporticonen als Bjorn Borg en Alberto Tomba droegen het merk met trots, maar toen verdween het opeens van de aardbodem.

Maar nu is de Blu Föm er en doet het Italiaanse weer even helemaal mee. Blu Föm? Ja, de naam deed ons ook denken aan Zweedse tandpasta, maar het heeft te maken met het oude designproces. Eerst tekende je altijd iets op papier en daarna schaafde je het design in een blauw stuk foam. De schoen is dus niet alleen een ode aan Fila, maar ook aan het old skool designwereldje.

Om het een beetje exclusief te houden zijn er maar 300 van gemaakt en die zijn te bestellen via http://www.core77.com/blufom/ . 95$ voor een stukje geschiedenis? Ons zie je straks zeker in de tram met die echte old school kicks. Jam wij voelen Fila volkomen!

James Worthy

Deel dit artikel
Back to top