Fashion

Jan Boelo’s upper class secret nightlife

Jan Boelo’s fall-winter 2012-2013 collectie is geïnspireerd op het nachtleven van de keurige Upper East Siders in New York. De fantasie van Jan Boelo gaat er wild aan toe en daarom legt hij de nadruk op de flipside van het smetvrije imago: party hardy en dansen in privéclubs tot in de vroege uurtjes!

Jan Boelo fall-winter 2012-2013

 

Jan Boelo’s zondagmiddag show trekt meer fashionvolk dan verwacht en het is dan ook even passen en meten. Als iedereen een plek heeft gekregen, gaan de lichten uit en de muziek aan. Als het eerste model in het donker -op ruige en opzwepende tonen- komt aanlopen weten we: it’s gonna be a wild ride!

 

Jan Boelo fall-winter 2012-2013

Upper class

Voor de nachten in New York behoudt de upper class haar conservatieve kledingstijl, maar met aanpassingen: decolletés worden dieper en stoffen doorschijnend, taillerokken krijgen een hoge split en materialen worden ruiger, zoals leer. Daarnaast zien we veel shiny stofjes, die de aftocht naar huis door de stromende regen symboliseren. Zijde met een ‘natte’ gloed, jerseys met een subtiele glinstering en glanzend fluweel. Het kleurenpalet bestaat uit overwegend zwart, brons, grijstinten en nude.

Jan Boelo fall-winter 2012-2013

Sommigen dragen grote zonnebrillen; o wee als ze betrapt worden...

Nightlife

De ‘feestvierders’ zien er sterk en sexy uit. Rokken volgen het lichaam en lopen tot op de grond om de hautaine houding te versterken. Jasjes sluiten nauw aan en stretch leggings, die eruit zien als leren broeken, zitten loeistrak. De modellen paraderen fierce op sky high lakleren plateaus, die ons –sorry, we kunnen er niets aan doen- een SM-feel geven. Ook Valentijn de Hingh, die onlangs nog de Elle Personal Style Awards won, maakt onderdeel uit van Jan Boelo’s socialites gone wild.

Jan Boelo fall-winter 2012-2013

Bekijk de gehele bovenstaande collectie en nog die van vele anderen op onze catwalk-pagina!

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

Deel dit artikel
Back to top