Fashion

The Green Competition met Máxima @AFW

Vrijdagavond, dag drie van de AFW, was het weer tijd voor de The Green Competition. Topmodel en ambassadrice Lonneke Engel presenteerde wederom de internationale wedstrijd gericht op groene en catwalkwaardige mode. De aanwezigheid van prinses Máxima maakte van de show een waar spektakel.

prinses Máxima op AFW

Máxima arriveert op de AFW.

Máxima

Prinses Máxima was gekleed in Jan Taminiau en zag er prachtig uit. Het is de allereerste keer dat de prinses een bezoek brengt aan de Amsterdam Fashion Week. Met haar aanwezigheid bij The Green Competition helpt prinses Máxima groene fashion op de kaart zetten. Vlak voor de aanvang van de show komen prinses Máxima en minister Maxime Verhagen, onder begeleiding van een hoop security, binnenlopen om vervolgens onder luid applaus plaats te nemen.

Prinses Máxima AFW

Daar zit de prinses dan, recht tegenover ons.

Elsien Gringhuis

De grote finale werd geopend door Elsien Gringhuis, de winnares van The Green Competition een jaar geleden. Zij presenteerde vol trots haar nieuwe collectie met minimalistische invloeden en rechte lijnen in verschillende groentinten, zwart en off-white.

The Green Competition

The Green Competition

Ook Lonneke Engel draagt Elsien Gringhuis.

Categorie 2

Vervolgens toonden de vier finalisten Carrie Parry, ZAGB, O My Bag en Narelle Dore uit categorie 2 hun collecties. Deze categorie focust zich op beginnende ontwerpers. De kleurrijke collectie van de Amerikaanse Carrie Parry ging er met de prijs van 15.000 euro vandoor, uitgereikt door de minister van Economische Zaken Maxime Verhagen.

The Green Competition

Categorie 1

Vervolgens kregen we de vier finalisten van categorie 1 te zien. Deze categorie richt zicht op bestaande duurzame modeontwerpers. De jury koos voor de Nederlandse ontwerpster Juske Lundgrun met haar label Studio JUX. Zij won 25.000 euro.

The Green Competition

The Green Competition

(Door: Daphne)

(Beeld: Peter Stigter & Daphne)

Deel dit artikel
Back to top