Fashion

Stylish New Year!

HAPPY, STYLISH NEW YEAR!!! Natuurlijk willen ook wij van Fashionscene jou een knallend 2012 vol mooie, modieuze en vooral gelukkige momentjes toewensen. Heb jij je lijstje goede (mode)voornemens klaarliggen of was jij al goed bezig en ga jij zo door?

New Year

Wij hebben al nagedacht en een lijstje met niet geheel onbekende, maar vooral praktische tips gemaakt om van 2012 een topjaar te maken wat betreft fashion!

Top 10 fashion voornemens

1. Stoppen met roken, nachtelijke McDonald’s bezoekjes overslaan en vaker de fiets pakken in plaats van de metro. Denk aan al het geld dat je bespaart. Die everwanting designer items zijn ineens binnen bereik. Hello beeldige Louboutins, hello Alexander Wang bag!

2. Eindelijk eens je kledingkast van voor naar achteren uitpluizen. Wie weet doe je vintage ontdekkingen! Wat weg kan, gaat in de zak van Max! Je draagt bij aan een goed doel, hebt meer overzicht over je fashion bezittingen en ruimte voor nieuwe aanwinsten!

3. Is je kleding te leuk om zomaar weg te doen en denk je dat andere fashionista’s er iets mee kunnen? Verkopen die hap! Ga op een rommel- of vlooienmarkt staan, bijvoorbeeld de welbekende Amsterdamse Ij-hallen. Je verdient er ook nog eens een leuk zakcentje aan!

4. Something bought? Something out! Om een onoverzichtelijke kledingkast en die grote opruiming bij voorbaat te voorkomen, zorg je ervoor dat er een kledingstuk uitgaat zodra er een nieuw item bijkomt. Zo werkt het nu eenmaal.

5. Miskopen voorkomen. Hoe? Gebruik je verstand voordat je je portomonnee trekt. Denk bijvoorbeeld aan 5 piece french wardrobe. De bedoeling hiervan is dat je ieder seizoen slechts vijf key items koopt(exclusief basics en accessoires, pfieuw!). Deze methode zorgt ervoor dat je beter nadenkt voordat je iets koopt en waarschijnlijk alles zult dragen.

6. More DIY! Denk out of the box, wees creatief, want heel veel van die geweldige spullen kun je best zelf maken. Zoek een creatief winkeltje op bij jou in de buurt voor de benodigde spulletjes. Op internet vind je veel DIY blogs en websites.

7. Mixen & matchen designer met goedkope items. Designers zijn geweldig en hun spullen nog veel fantastischer, maar moet dat zwarte basic hemdje nu echt een labeltje hebben? Kijk en vergelijk; Primark is niet voor niets in het leven geroepen.

8. Sale shoppen. Houd de sales van je favoriete merken en winkels in de gaten en wees er op tijd bij. Maar let op! Alles lijkt goedkoper, maar koop alleen wat je écht wilde en anders voor de volle prijs had willen kopen. Dan bespaar je pas echt!

9. Zoek een betaalbare en goede kleermaker of kijk je oma lief aan. Laat kapotte kleding repareren, te grote kleding innemen en te kleine items aanpassen. Het is zonde om te laten liggen en nieuwe kleding is altijd duurder. Hetzelfde geldt voor je high heels, vervang de hakjes op tijd.

10. Heb geduld. Doelloos rondlopen in massaketens als H&M en Zara om vervolgens met drie tot vijf nieuwe items naar huis te gaan, lijkt leuk. Maar voelt het niet véél fijner als je na lang zoeken, smachten en wachten eindelijk dat ene item vindt. Bovendien ben je different en heb je een uniek exemplaar.

New Year

New Year

Wat zijn jouw fashion voornemens?

(Door: Daphne)

Deel dit artikel
Back to top