Fashion

Nieuwe tool herkent Photoshop bewerkingen

We zijn allang niet meer zo naïef dat we denken dat de modellen die we in de advertenties en editorials zien er in real life ook zo uitzien. Naast styling en visagie komt er ook nog heel wat Photoshop aan te pas. Toch is het moeilijk te bepalen in welke mate foto’s zijn aangepast, maar daar komt verandering in met de Photoshop tool!

Photoshop tool

Een team van computer- en digitale forensische experts hebben een software tool ontwikkeld die Photoshop verbouwingen opspoort en meet in hoeverre een foto daadwerkelijk is bewerkt. De tool geeft op een schaal van 1 tot 5 het Photoshop gehalte van de afbeelding aan. Het team werkt nog aan een handige app van de formule. Als je het aan ons vraagt een gat in de markt en onze nieuwe favoriete app!

Photoshop blunders

Er verschijnen regelmatig Photoshop blunders op het net, die ons met beide benen op de grond zetten: er wordt gigantisch geknoeid met foto’s. Vaak is er sprake van een geval waar er teveel is verwijderd en modellen complete ledematen missen. Het kan ook zijn dat er juist iets is vergeten en er bijvoorbeeld ergens nog een verdwaalde hand (zonder lichaam!) is afgebeeld. De meest recente voorbeelden zijn een portret van Kate Moss met haar dochtertje Lila en een shoot van Adam Levine met zijn vriendin. Arme Lila mist een paar vingers en Adam de helft van zijn torso!

Photoshop tool

Photoshop tool

Zoek de verschillen

Ook vergelijkingsbeelden zoals die van Madonna voor de Dolce & Gabbana campagne, wijzen ons op de heftige bewerkingen en grote verschillen. Helaas weten we niet van elke advertentie of editorial hoe enthousiast Photoshoppers bezig zijn geweest en daarom is de Photoshop tool een goed initiatief voor een objectieve kijk op de foto’s in fashion bladen!

Photoshop tool

Wat vind jij van deze nieuwe tool?

(Door: Daphne) 

Deel dit artikel
Back to top