Fashion

De werkplek van een illustrator

Is het clinisch schoon of hangen er overal uitgescheurde Vogue pagina's? In deze rubriek gunt blogger Ivania Carpio je een kijkje achter de schermen bij verschillende mensen die werken in de mode. De vierde episode van deze rubriek gunt ons een kijkje in de keuken bij illustrator Jowy Maasdamme.

Lara Stone mond, Kate Moss jukbeenderen en ogen die ver uit elkaar staan zijn eigenschappen die Jowy Maasdamme aantrekken en dat is te zien aan de karakters die zij tekent. Vooral de expressieve gezichten van ´haar meisjes´ (zoals zij ze noemt) trekken de aandacht. Maar na die eerste impressie zal je in haar illustraties ook de nieuwste Prada zonnebrillen of Calvin Klein pakjes ontdekken. Jowy laat ons haar werkkamer zien met uitzicht op de Rotterdamse daken waar ze deze kunstwerken maakt.

jowy

jowy

jowy

De Illustraties van Jowy zijn voorzien van een watermerk

ivania

Net als alle andere meiden in Nederland word ik blij van een nieuw paar schoenen. Maar vooral (zeg maar rustig overenthousiast-tegen geobsedeerd aan) van een Helmut Newton foto die ik nog niet kende, geniale ontwerpers met ambitieuze plannen, ambachtelijk gemaakte kleding en een mooi gestylde foto serie. Meer over mijn obsessies, vindingen en outfits vind je op mijn blog love-aesthetics.nl.

Untitled from Ivania Carpio van Osch on Vimeo.

Deel dit artikel
Back to top