Fashion

Paris Fashion Week: weekend update

Terwijl wij dit weekend met z’n allen massaal aan de kust, op het water of in het park te vinden waren, bestormden in Parijs de meest imponerende modehuizen en hun lentecollecties de catwalks. Nu het (na)zomergevoel weer plaats heeft gemaakt voor een gewone werkdag, is het tijd voor een update van de Paris Fashion Week.

Christian Dior

De collectie van Christian Dior was een stuk veiliger en comfortabeler dan we gewend zijn van het modehuis. De show leek samengesteld uit bekende Dior-ontwerpen uit eerdere collecties. De nadruk lag op daywear looks met indrukwekkend naaiwerk, maar ook de evening looks waren lichter dan normaal. Trommelgeroffel... de nieuwe designer van Dior wordt binnen enkele weken bekend. Spannend! Bekijk hier alle beelden van de Christian Dior show by Team Peter Stigter.

Christian Dior SS12 Paris Fashion Week

 

Viktor & Rolf

Wat een fantastische show zette ons eigen fashionduo Viktor & Rolf afgelopen zaterdag neer! Zij brachten een mierzoete sprookjescollectie naar Paris Fashion Week. De modellen leken met hun make-up, zoals de synthetische, roze wimpers net poppen. Ook de kleding associeerde sterk naar een poppige collectie, door de meisjesachtige silhouetten, de bubblegum kleuren, de stijve materialen, oversized kantprint en blown-up naden. Om de show nog meer kracht bij te zetten, maakten de modellen een spectaculaire entree door de meterslange jurken van het Franse popduo Brigitte te lopen. Bekijk hier alle beelden van de Viktor & Rolf show by Team Peter Stigter.

Viktor en Rolf SS12 Paris Fashion Week

Viktor & rolf SS12 Paris Fashion Week

 

Sonia Rykiel

April Crichton, de nieuwe creative director van Sonia Rykiel, presenteerde haar eerste collectie op een kanariegele catwalk. De sportieve collectie, geïnspireerd op de jaren ’20, vulde zich met geplooide rokken, herenbroeken en de klassieke Rykiel gestreepte knits. Eén ding werd duidelijk aan de hand van de runway en kleding: geel is dé kleur van het voorjaar voor 2012. Bekijk hier alle beelden van deSonia Rykiel show by Team Peter Stigter.

Sonia Rykiel SS12 Paris Fashion Week

Wat vind jij van deze drie totaal verschillende collecties?

(Door: Daphne)

(Beeld: Team Peter Stigter)

 

Deel dit artikel
Back to top