Fashion

NYFW S/S 2012: highlights

NYFW is officieel ten einde. Gisteren was de laatste dag van de 8-daagse fashionmarathon. New York geeft het stokje door aan Londen, waar vandaag de Fashion week van start gaat. Voordat we ons verliezen in de pracht en praal van de Britten, blikken we terug naar de hoogtepunten uit The Big Apple.

Hoofdredactrice Evelien, onze reporter in New York (klinkt goed!), deed al verslag van belangrijke highlights, zoals de eerste collectie van Lacoste met ontwerper Felipe Oliveira Baptista, die de plek van Christophe Lemaire heeft ingenomen. Ook schreef ze over de Tommy Hilfiger show waar ze Anna Wintour en Bill Cunnigham spotte en de shiny lente-zomercollectie van Diesel in een loods.

NYFW S/S 2012

Proenza Schouler S/S 2012 en Jasen Wu S/S 2012 tijdens de NYFW

NYFW thema

Hoewel je zou verwachten dat er tijdens een Fashion week wel een overkoepelend thema bestaat, is dit voor NYFW een onmogelijke opgave. Een mix van alles: de proper ladylook, jaren ’40, ’70 en ’90, modern, urban, sportief en zelfs jungle zagen we voorbij komen. Van hysterische prints tot minimalistische looks geïnspireerd op de economische crisis. Ook met de stoffen werd volop geëxperimenteerd: enerzijds luxe, metallic stoffen en anderzijds wit linnen.

De conclusie die we hieruit kunnen trekken, is dat designers dichtbij zichzelf en hun stijl moeten blijven. In de modewereld boek je succes door je eigen pad te volgen en te doen waar je goed in bent. Marc Jacobs sluit de NYFW af met de volgende mooie woorden: “All in all we had fun. We were all very happy to look at color, and light fabrics and long floaty dresses.”

Victoria Beckham

De collectie van Victoria Beckham was ook absoluut een hoogtepunt. Victoria Beckham had namelijk voor het eerst een eigen show tijdens de NYFW, in plaats van een presentatie. De Victoria Beckham S/S 2012 ready-to-wear collectie was het gespreksonderwerp van de dag en de verwachtingen lagen hoog, maar de gasten werden niet teleurgesteld. De collectie werd bestempeld als “sporty chic”. Eerdere collecties van Victoria Beckham stonden bekend om de silhouetten en de nauw aansluitende jurkjes, maar daar is met deze luxe, vrouwelijke sportkleding collectie geïnspireerd op geometrische vormen verandering in gekomen. De nieuwe look bestaat uit baseball style petjes, baggy items en kleuren als donkerblauw, oranje en pasteltinten.  

NYFW Victoria Beckham SS 2012 Victoria Beckham S/S 2012 ready-to-wear

Alexander Wang

Net als Victoria Beckham gooit ook Alexander Wang het over een sportieve boeg. Hij liet zich inspireren door extreme sporten zoals motorcross, diepzeeduiken en BMX. Alexander maakt voornamelijk gebruik van zwarte, (donker)blauwe en witte tinten, met hier en daar wat kleur als accent. Normale stoffen zijn gemixt met high-tech fabrics voor een sportieve look. De collectie bestaat uit scherpgesneden jasjes, motorpakken en kekke badpakken.

NYFW 2012 Alexander Wang

Alexander Wang S/S 2012 Ready-To-Wear

Michael Kors

Micheal Kors koos voor zijn lente-zomercollectie van 2012 voor de safari look. We zien Afrikaanse motieven, dierenprints en jungle-inspired outfits voorbij komen. De collectie bestaat uit shorts, lange jurken, playsuits, wijde broeken en blouses met natuurlijke aardekleuren met als accentkleuren felrood of knaloranje. Alle outfits werden aangevuld met gladiator sandalen, grote leren riemen en tassen gemaakt van krokodil of python.

NYFW Michael Kors S/S 2012

Michael Kors S/S 2012 ready-to-wear

Marc Jacobs

Marc Jacobs was de afgelopen tijd veel in de media vanwege zijn mogelijke overstap naar Dior en omdat hij zijn show had verplaatst (Marc Jacobs en zijn team liepen vertraging op door de tropische storm Irene). Met zijn show tijdens de NYFW heeft hij opnieuw bewezen dat hij de moeite waard is om over te speculeren en roddelen. Zijn ontwerpen zijn modern, inventief en geïnspireerd op zowel Amy Winehouse, als sex shops en de jaren ’40. We zien veel stijlen voorbij komen, van ‘fetish chic’ naar ‘future meets forties’ tot polkadots. Marc Jacobs speelt in zijn collectie met materialen als leer, kant, latex en rubber.

NYFW Marc Jacobs S/S 2012

Marc Jacobs S/S 2012 ready-to-wear

Wie is jouw favoriete designer of wat is jouw favoriete look uit NYFW?

Ook Londen Fashion Week houden we haarscherp voor je in de gaten, zodat jij volledig up-to-date blijft. Check dus regelmatig Fashionscene.nl voor het laatste nieuws omtrent de Fashion Weeks en de meest recente catwalk foto's van Team Peter Stigter in de slideshow op de homepage!

(Door: Daphne)

Hello streetfashion. Bye bye New York. from Team Peter Stigter on Vimeo.

Deel dit artikel
Back to top